Zeci de percheziții au loc joi dimineață în Bucureşti şi în alte 24 de judeţe într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani, vătămare corporală, fals intelectual şi exercitarea fără drept a unei profesii. Ancheta vizează o clinică de înfrumusețare din București. Mai multe cliente au reclamat că au fost desfigurate în urma operațiilor estetice, potrivit Digi 24. Angajații, care nici nu aveau drept de practică, făceau intervențiile la mall sau la coafor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform Parchetului General, au loc 45 de percheziţii în Bucureşti şi în alte 24 de judeţe la persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice, care sunt cercetate pentru evaziune fiscală, spălare de bani, vătămare corporală, fals intelectual şi exercitarea fără drept a unei profesii.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, infracţiunile cercetate au fost săvârşite de către reprezentanţii unei clinici de înfrumuseţare din Bucureşti, care au făcut proceduri de înfrumuseţare - invazive sau noninvazive - atât la sediul clinicii, cât şi în alte locaţii partenere de pe teritoriul ţării de către angajaţi/colaboratori, fără a le evidenţia în sistem contabil şi fără a îndeplini condiţiile esenţiale pentru exercitarea unei astfel de profesii.

Femei desfigurate după operații estetice la mall sau la coafor

Mai multe cliente au reclamat că au fost desfigurate în urma operațiilor estetice, potrivit Digi 24. Angajații, care nici nu aveau drept de practică, făceau intervențiile la mall sau la coafor.

Ancheta a pornit după ce autoritățile sanitare au retras autorizația clinicii, care începuse să facă proceduri într-un mall din Capitală. Acuzațiile de malpraxis au fost susținute de cliente desfigurate, care au povestit public experiențele îngrozitoare prin care au trecut.

Scandalul în jurul acestei clinici a început în 2019, când au apărut informații că angajați ai acesteia colaborează la nivel național cu saloane de coafor sau fac astfel de proceduri în mall.