​Producătorul de carne JBS a spus că a plătit hackerilor 11 milioane dolari, după ce un atac cibernetic de tip ransomware i-a afectat grav operațiunile. FBI și Guvernul SUA au spus în repetate rânduri că NU trebuie plătită răscumpărarea, fiindcă infractorii vor fi tot mai motivați să inițieze noi atacuri. Foarte recent compania Colonial Pipeline a plătit aproape 5 milioane dolari răscumpărare.

RansomwareFoto: Audiohead, Dreamstime.com

Hackerii au atacat pe 1 iunie rețeaua informatică a companiei JBS și au amenințat că vor cauza întreruperi ale activității sau vor șterge dosare importante dacă nu primesc răscumpărare. FBI anchetează atacul care a fost atribuit unor grupări din Rusia.

"JBS a notificat Casa Albă cu privire la faptul că a primit o cerere de răscumpărare din partea unei organizații criminale care provine, cel mai probabil, din Rusia”, a transmis un purtător de cuvânt.

Acum, JBS USA a anunțat că a plătit 11 milioane dolari răscumpărare pentru a primi cheile de criptare. ”A fost o decizie extrem de greu de luat pentru companie și pentru mine personal. Am considerat că trebuia să luăm această decizie pentru a elimina orice risc potențial pentru clienții noștri”, spune Andre Nogueira, CEO JBS USA. Plata a fost făcută în Bitcoin.

JBS este o companie braziliană, iar în urma atacului filiala din SUA a trebuit să oprească timp de o zi toate operațiunile de abatorizare din SUA. Un sfert din carnea de vită consumată în SUA provine din abatoarele JBS.

Sursa: Reuters