Prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth, președintele Consiliului Județean, Alin Nica, și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, cer Guvernului să să ridice interdicția de funcționare a târgurilor, bâlciurilor și talciocurilor, în contextul relaxării restricțiilor din ultima perioadă.

Activitatea târgurilor, bâlciurilor și talciocurilor (în categoria cărora se înscriu și piețele de vechituri) este în continuare suspendată la nivel național, nefiind stabilită o rată de incidență pe localitate sau județ pentru închiderea sau deschiderea lor.

Prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth, a anunțat că, împreună cu președintele Consiliului Județean și cu primarul municipiului Timișoara, a trimis miercuri Guvernului și Comitetului Național pentru Situații de Urgență o adresă în care le cer să reanalizeze suspendarea activității “piețelor de vechituri” și să aibă în vedere fie ridicarea suspendării activității acestor târguri, bâlciuri și talciocuri, fie reglementarea suspendării activității acestora condiționat de depășirea unei anumite incidențe a cazurilor de COVID la nivel de localitate sau județ.

  • "Am formulat această solicitare comună, deoarece considerăm că nu se mai justifică suspendarea activității acestor târguri, bâlciuri și talciocuri, în contextul relaxării restricțiilor din ultima perioadă, raportat la faptul că activitatea acestora se desfășoară în cele mai multe cazuri în spații deschise.
  • Aceste târguri au un rol economic important în comunitățile locale, astfel că sperăm că se vor putea deschide cât de curând. Astfel de piețe sunt, de exemplu, Piața Flavia și Piața Aurora în Timișoara, Piața Ocico din Lugoj, altături de alte piețe cu destinație similară", spune prefectul de Timiș, într-un mesaj pe Facebook.