Șeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a fost dat afară miercuri dimineață din curtea unei firme de patronul societății, acesta din urmă filmând vizita înaltului oficial și a comisarilor Gărzii de Mediu și acuzând ”intimidări” și ”abuzuri”, potrivit Adevărul.

Florin OrodelFoto: Captura Facebook

„Noi aveam treabă fix cu nişte emisii de substanţe, fum. Le-am văzut ca orice cetăţean, din drum, şi am acţionat, era normal, sunt şeful Gărzii de Mediu, a trebuit să văd de unde e şi am chemat corpul de control. Doar că domnul era foarte agitat, probabil avea ceva probleme cu marfa pe care o încărca (n. red. – în curtea respectivă în care comisarii au ajuns din greşeală în acel moment era încărcat un camion cu deşeuri feroase şi neferoase), el are şi antecedente, n-avea, încă o dată, nicio legătură cu compania respectivă, aşa am înţeles din documente“, a declarat Berceanu.

Comisarii au ajuns în cele din urmă în curtea societăţii pe care de fapt căutau să o investigheze, care se afla gard în gard cu centrul de colectare şi în care funcţionează o topitorie de aluminiu.

Ce a spus patronul firmei, Florin Orodel: ”Au venit ei, credeau că mă intimidează. Au venit, parchează, caută prin magazii, ce caută nu ştiu...“, comentează patronul slătinean în timp ce îi urmăreşte pe cei doi comisari veniţi în control în drumul lor spre o altă societate. Orodel pune chiar la îndoială identitatea comisarului. „Au venit şi fac abuz cu noi. Cică Garda de Mediu. Nişte vagabonzi de la Bucureşti care au plecat de acasă. (...) Numai abuzuri sunt aici, că au venit că ei căutau fum, n-au mai zis nimic când am intrat în ei“.