Fostul director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova Bogdan Bratu, acuzat că și-a falsificat actele de studii și astfel a ajuns să fie numit în funcția de conducere, a fost trimis în judecată de către procurori. El ar fi produs CNAIR un prejudiciu de peste un milion de lei, avansând în funcţie în baza unei diplome de licență falsificate şi încasând necuvenit salariul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bogdan Bratu, care se află sub control judiciar, a fost trimis în judecată de către Parchetul instanței supreme, pentru infracțiunea de înșelăciune.

Procurorii îl acuză pe fostul șef al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova că începând din mai 2014 el a indus în eroare Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA cu ocazia încheierii contractului individual de muncă și ulterior prin modificarea succesivă a acestuia prin acte adiționale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență emisă de Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, document de studii obținut fraudulos. Diploma de licență prezentată de Bogdan Bratu a fost desființată de Judecătoria Sectorului 4 București în martie 2016.

  • "Actele adiționale încheiate au produs efecte prin avansarea în cariera profesională și prin creșterea remunerațiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituției angajatoare cu sumele reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcțiilor deținute fără drept.
  • Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.037.057 lei, reprezentând prejudiciul suferit", spun procurorii.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Sectorului 1 București.

Pe site-ul CNAIR, Bogdan Bratu figurează ca "director regional suspendat" al Direcției de Drumuri Craiova.

Conform CV-ului său postat pe siteul DRDP Craiova, Bogdan Bratu este la conducerea instituției din decembrie 2017. Între 2014-2017 a fost șef de agenție la DRDP București - ACI Giurgiu.

În aprilie 2018, Bogdan Bratu a fost demis din funcție de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și a contestat în instanță decizia, prin Sindicatul Drumarilor Elie Radu, potrivit presei locale. În decembrie 2018, Bratu a revenit la conducerea DRDP Craiova, în urma deciziei instanței.

Bogdan Bratu, în vârstă de 43 de ani, a scris în CV că este licențiat în Drept, după ce în perioada 2012-2016 ar fi urmat cursurile Univerității Hyperion din București - Facultatea de Științe Juridice. El a trecut în CV că este licențiat în management, după ce în perioada 2005-2009 ar fi urmat Facultatea de management de la ASE.