Mai multe subsoluri de case şi de blocuri din Craiova au fost inundate în urma unei ploi torenţiale, iar zeci de maşini au fost blocate în trafic din cauza apei care în unele locuri ajungea la un metru. Mai mulţi copaci au căzut pe maşini şi pe cabluri de tramvai, pompierii intervenind pentru îndepărtarea acestora. De asemenea, o casă a luat foc de la trăsnet, iar o stradă s-a surpat. Pompierii au intervenit şi la Muzeul de Istorie din Craiova, unde a apa a ajuns până în casa liftului, potrivit News.

Inundații la CraiovaFoto: Gazeta de Sud

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, o furtună s-a abătut, marţi după-amiază asupra municipiului Craiova.

Astfel, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea unui plop căzut pe cablurile de tramvai în zona Mall Electroputere, la faţa locului deplasându-se un echipaj de descarcerare din cadrul Detaşamentului 2 Craiova.

De asemenea, un echipaj de pompieri s-a deplasat la Muzeul de Istorie din Craiova, acolo unde apa a ajuns la demisol şi în casa liftului, nefiind afectate obiectele de valoare.

În plus, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj au mai intervenit în zona 1 Mai şi în cartierul Breştei, ultima intervenţie fiind realizată la solicitarea Companiei de Apă din Craiova pentru îndepărtarea apei rezultate în urma polii torenţiale.

Pompierii au mai îndepărtat patru copaci căzuţi pe patru maşini, fără a se înregistra victime, au evacuat apa din subsolul a trei case de pe strada Bucuvăţ, din subsolul a patru case de pe strada Câmpia Izlaz. Totodată, echipajele ISU au mai evacuat apa din subsolul a trei scări de bloc de pe strada Şoimului, dintr-o parcare pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi unde apa avea o adâncime de 50 de centimetri, dar şi din subsolul a patru locuinţe de pe strada Brestiei.

ISU Dolj a mai anunţat că strada Bibescu s-a surpat.

De asemenea, în comuna Simnic a izbucnit un incendiu la o casă din cauza unui trăsnet şi au ars aproximativ 50 de metri pătraţi de acoperiş.

Totodată, circulaţia în Craiova a fost paralizată în unele zone din cauza apei care depăşea roţile autoturismelor, iar în parcarea unui hotel apa a trecut de un metru.

Judeţul Dolj s-a aflat marţi după amiază sub avertizare cod portocaliu, înregistrându-se averse ce au cumulat 30-50 de litri pe metru pătrat, descărcari electrice, vijelie şi grindină de dimensiuni medii.