Poliţia, Parchetul Tribunalului Vrancea şi Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au deschis anchete după ce un bărbat de 50 de ani din localitatea Dumitreşti şi-a ucis partenera, care era însărcinată. În aceeaşi noapte, el ar fi violat o altă femeie, care venise în vizită la ei. De asemenea, autoritățile fac verificări după ce bărbatul a postat pe Facebook fotografii în care copilul de 2 ani al iubitei sale apărea plângând şi avea cătuşe la mâini. Bărbatul mai are la activ o condamnare de 17 ani pentru omor şi lipsire de libertate, fiind eliberat după 13 ani de detenţie.

copil de 2 ani cu catuseFoto: Captura

În week-end, poliţiştii au fost sesizaţi de bărbatul din comuna Dumitreşti că partenera sa, o femeie de 32 de ani, se simte rău. La sosirea echipajului SMURD la casa acestora, femeia era decedată. În urma anchetei, poliţiştii au constatat că femeia, care era însărcinată în 3 luni, a fost agresată şi a murit în urma loviturilor primite.

Cazul a fost preluat de Parchetul Tribunalul Vrancea, care l-a reţinut pe bărbatul de 50 de ani, acesta fiind apoi arestat.

"Urmare a evenimentului din cursul după-amiezii de 5 iunie a.c. (moartea suspectă) din comuna Dumitreşti, activităţile desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale şi specialiştii criminalişti au reliefat aspecte ce au condus la suspiciunea săvârşirii infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte. Din acest motiv, a fost informat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, care, în cursul nopţii, a dispus măsura reţinerii faţă de concubinul femeii decedate, un bărbat de 50 de ani. O echipă complexă de poliţişti, sub coordonarea procurorului, desfăşoară cercetări pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor în care a intervenit decesul femeii", a transmis Poliția Vrancea, citată de News.ro.

Ulterior, au ieşit la iveală şi alte informaţii în acest caz. În noaptea în care bărbatul şi-a bătut concubina şi ar fi lăsat-o să agonizeze până a doua zi, ar fi violat o femeie care venise în vizită la ei.

Mai mult, el a postat pe contul de Facebook, în octombrie 2020, fotografii cu băiețelul de 2 ani al iubitei sale. Copilul avea cătuşe la mâini şi plângea. Poliţia a fost sesizată acum și despre aceasta situaţie şi a întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului.

Între timp, copilul a fost preluat de reprezentanţii DGASPC Vrancea şi se află acum în grija unui asistent maternal.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan, a declarat că micuțul a fost evaluat medical, iar pe corpul acestuia erau urme vizibile de violenţă, respectiv echimoze.

Bărbatul a mai fost condamnat: în anul 2004, el a primit o condamnare de 17 ani pentru omor şi lipsire de libertate, dar a fost eliberat după 13 ani de detenţie.