Vremea va fi schimbătoare în următoarele două săptămâni, când media temperaturilor va ajunge la 26 de grade Celsius, iar probabilitatea de ploi se menţine ridicată, potrivit meteorologilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 7 - 20 iunie:

BANAT

Până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor va fi de aproximativ 13 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu circa 2 grade, dar ulterior vom asista la un proces de încălzire treptată, de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne 15 grade, valori normale în această regiune pentru a doua decadă a lunii iunie. Ploi pe arii extinse și posibil local însemnate cantitativ se vor semnala în intervalul 10-14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariție a plorlor slabe în intervalul 15-20 iunie.

CRIŞANA

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârșitu primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25-26 de grade, iar cea a minimelor de aproximativ 13 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu circa 2 grade, dar ulterior vom avea un proces de încălzire treptată a vremii, de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 27 de grade, iar cea a minimelor 14 grade, valori normale în a doua decadă a lunii iunie în Crișana. Ploi, mai ales averse și posibil local însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10 - 14 iunie. Temporar, va fi ridicată probabilitatea de apariție a averselor și în intervalul 16 -20 iunie.

TRANSILVANIA

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârșitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 24-25 de grade, iar cea a minimelor de 11-12 grade. În intervalul 13-15 iunie, temperaturile maxime și minime vor scădea ușor, aporximativ cu 2 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variații de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 12 grade, valori normale în regiune pentru a doua decadă a lunii iunie. Temporar, în intervalul 10 - 14 iunie, precum și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni va fi ridicată probabilitatea de apariție a averselor, local însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice.

MARAMUREȘ

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârșitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea a minimelor va fi de 11-12 grade. În intervalul 12-15 iunie, aceste medii vor scădea cu 2-3 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variații de la o zi la alta, astfel încât, în ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 13 grade, valori normale în regiune.pentru a doua decadă a lunii iunie. Averse pe arii extinse și posibil însemnate cantitativ se vor semnala în intervalul 10 - 14 iunie. Temporar, va fi ridicată probabilitatea de apariție a averselor și a descărcărilor elecrice și în intervalul 17-20 iunie.

MOLDOVA

Până la sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25-26 de grade, iar cea a minimelor de 10-11 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu 2-3 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18-20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade, valori obișnuite în această regiune în a a doua decadă a lunii iunie. Ploile vor fi deficitare, însă se vor semnale averse slabe în unele zile ale intervalului de referință, îndeosebi în zona deluroasă.

DOBROGEA

Pe parcursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu medii ale temperaturilor maxime de 23-25 de grade și ale celor minime de 15-16 grade, variațiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse. Totuși, intervalul 13-15 iunie se estimează a fi răcoros, în condițiile în care valorile acestor medii vor putea fi mai scăzute cu 2-3 grade. În prima săptămână vor fi aproape zilnic perioade cu fenomene asociate instabilitaţii atmosferice, iar ulterior doar în puține zile se vor semnala local averse, în general slabe cantitativ, posibil însoțite de descărcări electrice.

MUNTENIA

Până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor va fi de 13-14 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu aproximativ 2 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18-20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade, valori obișnuite în această regiune în a doua decadă a lunii iunie. Vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice local importante, cu o probabilitate mai mare în intervalele 5-7, 8-9 și 10-12 iunie, iar ploi de scurtă durată, în general slabe, posibil însoțite de descărcări electrice, se pot semnala în celelalte zile ale celor două săptămâni.

OLTENIA

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârșitul primei săptămâni, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 26 de grade, iar a temperaturilor minime de 13-14 grade. În intervalul 13-15 iunie, temperaturile maxime și minime vor scădea cu aproximativ 2 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18-20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 15 grade, valori normale în această regiune în a a doua decadă a lunii iunie. Vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice local importante, cu o probabilitate mai mare în intervalul 10-12 iunie, însă local averse, posibil însoțite de descărcări electrice, se pot semnala în oricare zi din perioada celor două săptămâni.

LA MUNTE

În cursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic și în această regiune, cu medii ale temperaturilor maxime de 15-17 grade și ale celor minime de 6-8 grade, variațiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse. În intervalul răcoros 13-15 iunie, care se estimează că va face excepție de la această evoluție, valorile acestor medii vor fi mai scăzute cu aproximativ 2 grade.Vor fi zilnic fenomene specifice instabilității atmosferice, dar aversele local însemnate cantitativ, însoțite de frecvente descărcări electrice vor avea o probabilitate mai mare de apariție în toate masivele în intervalul 10-14 iunie și în unele zile din a doua parte a intervalului de referință.