Trei fetiţe în vârstă de 3, 8 și 11 ani, dintr-o comună ieşeană, s-au intoxicat cu o substanţă, după ce au fost spălate pe cap de către bunici, ele fiind transportate cu elicopterul SMURD la Spitalul de copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, relatează News.ro.

Elicopter SMURDFoto: Rompetrol

Fetiţele sunt originare din satul Jigoreni, comuna Ţibăneşti, judeţul Iaşi, părinţii copilelor sesizând la numărul de urgenţă 112 că acestea au fost intoxicate cu o soluţie, după ce au fost spălate pe cap de către bunici.

Până la sosirea elicopterului SMURD şi a cadrelor medicale, părinţii au fost sfătuiţi să le spele pe fetiţe cu apă din abundenţă în zona capului.

Cele trei paciente sunt conştiente, iar starea lor este una stabilă.

„Fetiţele au fost intoxicate cu o substanţă care poate da convulsii. Copiii au fost găsiţi conştienţi şi stabili. Sunt transportaţi la spitalul de copii din Iaşi. Nu este o substanţă care să ducă la stop cardiovascular într-un timp foarte scurt. Sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă. Este foarte important că părinţii au ascultat sfatul nostru şi le-au spălat pe cap cu apă din abundenţă până la sosirea medicilor”, a declarat medic-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Un caz similar, soldat cu moartea a trei fetițe, a avut loc weekendul trecut

Incidentul vine la doar câteva zile după un caz similar, în care trei copii din localitatea braşoveană Ungra au murit, după ce mama lor i-a spălat pe cap cu Tomoxan, pentru a scăpa de păduchi.