Elena Cîțu, mama premierului Florin Cîțu, a murit vineri, după o luptă grea cu o boală incurabilă, au confirmat pentru HotNews.ro surse guvernamentale.

Florin Citu Foto: Guvernul Romaniei

Premierul era plecat în Maramureș la ora tristului eveniment dar a revenit de urgență la București, anulându-și imediat programul de sâmbătă. Elena Cîțu trăia alături de soțul ei, Vasile Cîțu, într-un sat din județul Vâlcea.

Vasile Cîțu, tatăl premierului, spunea la scurt timp după ce băiatul a ajuns premier că nu și-a dorit ca fiul său să ajungă în fruntea Guvernului din cauza responsabilităților pe care le implică această funcție.

”Vă spun sincer, eu nu îmi doream să fie premier. E și așa tare greu, îl văd rar, are multe responsabilități (…) Vine pe aici mereu, plimbă câinele prin pădure, normal că ține la locurile astea”, a declarat Vasile Cîțu pentru un post de televiziune.

Într-un interviu dat lui Mihai Morar, Florin Cîțu a vorbit despre familie și despre locul în care a copilărit, cătunul Tulei, din comuna Golești.

"Ai mei au fost puțin mai relaxați și îmi spuneau "vreau să faci treabă la acele materii, spune-mi care sunt". Au fost engleză, matematică, fizică, cam aici ne opream. Mergeam la țară, părinții mei ne trimiteau la țară la muncă în fiecare vacanță. Și cum era ultima zi de școală, eram în autobuz și seara eram la țară. Primul lucru pe care îl făceam, mă uitam cu fratele meu și vărul meu în calendarul ortodox să vedem când e cruce cu roșu. Atunci nu mergeai cu vacile, nu munceai, nu făceai nimic. Mergeam la pește cu sapa pentru că așa deviam râul și peștele rămânea. (...) Sunt multe momente frumoase și făceam multe prostii. (...) Familia mea este acolo, merg acolo cu plăcere. Este un loc uitat de lume, este un drum îngrozitor, sunt trei case pe un deal și vreo cinci pe alt deal, dar e fantastic", a povestit Cîțu.