Incendiul de la incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi continuă să fumege, la trei zile de la izbucnirea focului, iar pompierii urmează să inunde locul, vineri, cu peste 300 de tone de apă, pentru stingerea unor eventuale focare care ar putea să ardă încă mocnit la nivelul solului.

incendiul de la Brazi 4Foto: ISU Prahova

"Incendiul de la Brazi va mai fumega o perioadă, posibil o săptămână şi chiar mai mult. Nu mai sunt focare vizibile, există încă posibilitatea să ardă mocnit la nivelul solului. Ca urmare, la nivelul unităţii s-a luat decizia de a realiza o inundare a locului cu 9 autospeciale de lucru cu apă şi spumă care vor refula peste 300 de tone (300.000 l) de apă în două ore", a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, conform Agerpres.

În incendiul care a izbucnit miercuri dimineaţă au ars peste 500 de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase, inclusiv deşeuri din zona medicală.

Focul a fost declarat lichidat după o intervenţie a pompierilor de peste 30 de ore, în interiorul halei cuprinse de flăcări fiind găsită carbonizată persoana despre care se presupune că ar fi provocat incendiul.

"În interiorul spaţiului incendiat, poliţiştii au identificat un cadavru carbonizat. Acesta a fost ridicat şi transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova. Ca urmare a cercetărilor şi verificărilor efectuate au rezultat date ca aceasta ar fi persoana angajată care a pătruns în cursul nopţii în interiorul societăţii comerciale respective. Se continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis pentru distrugere din culpă şi ucidere din culpă", a informat Poliţia Prahova.

La Parcul Industrial Brazi, în incinta căruia funcţionează incineratorul Eco Burn, unde a izbucnit incendiul, erau depozitate mai multe tipuri de deșeuri, inclusiv uleiuri, vopseluri, filtre de ulei, spunea ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Potrivit autorităţilor, societatea care deţine platforma face obiectul unei cercetări penale, ca urmare a controalelor Corpului de Control al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi ale Gărzii Naţionale de Mediu, care au descoperit deficienţe privind respectarea legislaţiei de mediu.