Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Ionel Puşcaş, a fost demis de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Decizia vine după ce un copil de clasa a VI-a s-a aruncat pe geamul din clasă, iar Pușcaș a calificat incidentul drept "o joacă obișnuită”.

HotNews.roFoto: Hotnews

În urmă cu două zile, un copil de clasa a VI-a de la Școala "George Bacovia" din Sectorul 4 al Capitalei s-a aruncat pe geamul clasei aflate la primul etaj al școlii. Incidentul a avut loc într-o pauză. Potrivit unor informații Digi 24, copilul s-ar fi aruncat pe geam pentru că ar fi fost agresat de alți colegi de clasă. Directoarea școlii spune că nu a fost vorba de bulllying, pentru că asta "presupune agresiune verbală cu repetiție".

”O joacă obişnuită. Ce să vă zic...a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev. Pur si simplu a fugit şi a sărit pe geam”, a reacționat inspectorul general al ISMB, Ionel Pușcaș.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că l-a demis pe inspectorul școlar general a pentru această declarație.

"Inspectorul general a spus că a fost o simplă joacă, după ce (copiii - n.r.) au băut o băutură răcoritoare. Când un elev se aruncă de la etaj nu e o joacă. Copilul a căzut de la 5 metri înălțime. Un astfel de gest nu poate fi tratat ca o joacă obișnuită. Îmi pare rău că un coleg a făcut această declarație", a afirmat Cîmpeanu, vineri, la Digi 24.

Ministrul Educației a spus că a cerut școlii informări privind contextul în care s-a produs incidentul.

Cîmpeanu a precizat că starea copilului care s-a aruncat de la etaj este bună acum. El este internat la Spitalul Marie Curie.