Departamentul pentru Situații de Urgență s-a sesizat după ce un ambulanțier al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov a fost filmat în timp ce însoțește, fără să intervină sau ajutând, o femeie de 74 de ani, cu ruptură de șold, chinuindu-se să urce scările blocului în care locuiește. ”Nu vom admite ca astfel de situații să fie tolerate”, a precizat DSU care va trimite o echipă de control la nivelul SABIF.

femeie urcand aplecata de spate scarileFoto: Captura Observator News

Înregistrări video arată cum o femeie din București se ține de balustradă și urcă aplecată, în timp ce ambulanțierul o urmărește din spate. La un moment, aceasta chiar s-a așezat pe scări pentru a se odihni. Potrivit Observatornews.ro, ea a fost adusă acasă cu ambulanţa de la Spitalul de Urgenţă Bagdasar Arseni la trei dimineaţa și ar fi durat în jur de 20 de minute până a reușit să urce cele două etaje până acasă.

Reacția DSU:

  • Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, care vizează o înregistrare video cu un ambulanțier al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov și un pacient, pentru corecta informare a opiniei publice precizăm că Departamentul pentru Situații de Urgență s-a sesizat cu privire la această speță, urmând a fi trimisă o echipă de control a DSU, la nivelul SABIF, în contextul verificării celor întâmplate.
  • Totodată, conform celor sesizate în urma parcurgerii întregului material video, apărut astăzi în spațiul public, precizăm că nu vom admite ca astfel de situații să fie tolerate, acestea îngreunând pașii spre atingerea scopului nostru comun, al tuturor serviciilor de urgență, de a răspunde prompt, eficient și cu empatie tuturor cetățenilor care ne solicită ajutorul.