Polițiștii din Capitală fac miercuri o percheziție la locuința unui bărbat suspectat că a constrâns o familie să returneze o sumă bani pe fondul unei datorii la un meci de poker. Conform unor surse judiciare, este vorba despre un apropiat al clanului Caran, una dintre cele mai temute grupări de interlopi din București.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform Poliției Capitalei, poliţişti ai Serviciului Grupuri Infracţionale Violente, sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, au pus în aplicare, miercuri, un mandat de percheziţie domiciliară în Bucureşti la un bărbat suspectat de şantaj.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul este un apropiat al clanului Caran.

Acesta ar fi constrâns un bărbat şi pe membrii familiei acestuia să returneze suma de 5.000 de lei pe fondul unei datorii de la un meci de poker.

Bărbatul urmează să fie dus la audieri, a precizat Poliția Capitalei.

Povestea clanului Caran

Clanul Caran este una dintre cele mai temute grupări din București. Caranii au venit în Capitală în urmă cu mai mulți ani, din comuna Piteasca (Ilfov), mânați de sărăcie și izgoniți de o altă familie mai puternică, potrivit unei investigații "România te iubesc".

  • "Au venit izgoniţi chiar de acolo din sat de o familie mai puternică. Mitu a lui Caran este tatăl cel bătrân cu fiii săi – Aurel a lui Caran, Costel a lui Caran, Emil al lui Caran. S-au stabilit în periferia Bucureștiului, undeva în Pantelimon. Acolo au început mici infracţiuni, furturi, tâlhării şi odată cu dobândirea banilor au trecut la proxenetism, la taxe de protecţie pentru comercianţii din zonă, infracțiuni de şantaj ca să-şi mărească puterea.
  • De-a lungul timpului au ajuns să acumuleze sume foarte mari din săvârşirea acestor infracţiuni, inclusiv cluburi în Bucureşti şi pe litoral şi să aibă o viaţă foarte luxoasă - maşini de lux, case, haine, ceasuri în condiţiile în care dacă îi verificăm nu păreau să aibă vreun loc de muncă sau maxim vreo firmuliţă care nu avea cine ştie ce activitate”, a explicat Adrian Târlea, prim-procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Unul dintre cele mai temute clanuri din Capitală, clanul Caranilor, avea şi afaceri la vedere - clubul Balkan.

  • "Foarte violenţi şi cunoscuţi ca violenţi în Capitală, au reuşit să controleze zona sectorului 2, de unde au scos efectiv de pe piaţă o grupare cunoscută la începutul anilor 90 sub denumirea Tostaua”, a spus, pentru emisiunea "România te iubesc" de la ProTV, comisar-șef Viorel Mihăiță, director Direcţia Cazier Judiciar, Statistică şi Evidențe Operative.

Potrivit acestuia, puterea familiei Caran a sporit în perioada 2003-2005, când o altă mare grupare, familia Cămătarilor, a intrat la puşcărie. De atunci au avut o luptă pentru supremaţie în Bucureşti. Constant erau scandaluri între clanul Duduienilor şi Carani, care îşi împărţeau aceeaşi zonă din Bucureşti.

Duduienii erau partea violentă, braţul armat al grupării şi cei mai vizibili, Caranii aveau intrările şi conexiunile, suspiciunile mergând până la conducerea Poliţiei Sectorului 2. Ei au ajuns să controleze banii daţi cu camăta în cele mai importante cazinouri din Bucureşti.

Pentru a-şi spori puterea, Caranii s-au aliat şi cu o altă grupare, de data asta din sectorul 4: Vancică, afirmă prim-procurorul Adrian Târlea.