Nu puțini sunt cei care se feresc să consume apă de la robinet, fie pentru băut, fie pentru a o folosi în mâncarea gătită. Motivele sunt multe și, de multe ori, întemeiate. Desigur, nu sunt puțini nici cei care recurg la a-și căra de la magazin apa de care au nevoie în fiecare zi, obicei care nu le vine nici lor în ajutor, nici mediului înconjurător.

La Fantana- sticlă reutilizabilă de 8 litriFoto: La Fantana

Împinși de circumstanțe, nenumărați români aleg să-și care zilnic apa de la magazin, apă îmbuteliată mereu în recipiente de tip PET. Astfel, nu sunt puține nici PET-urile care nu intră pe porțile unui centru de reciclare sau care ajung pur și simplu să fie aruncate neglijent în natură – și mai ales în râuri, care le transportă mai apoi în păduri, grădini, pe câmpuri sau margini de drum. Dacă te afli și tu printre românii care pierd bani, timp și energie în mod regulat pentru căratul apei de la magazin și vrei sa ajuți un pic și Planeta, poți apela la o soluție simplă, convenabilă, confortabilă și eco – serviciul de livrare a apei la domiciliu al companiei La Fântâna.

De ce este nevoie de soluții?

Munții de PET-uri de care ne lovim într-o plimbare prin cartier sau o ieșire în natură nu sunt doar deranjanți, ci și nocivi pentru natură. Amploarea problemei se află chiar în numere: mai puțin de jumătate din cele 500 de miliarde de PET-uri produse anual sunt reciclate. În multe locuri, reciclarea nu este mereu posibilă și nici facilă din cauza unor factori diverși – de la lipsa educației ecologice până la procesele fizico-chimice complexe pe care reciclarea la scară largă le presupune.

O sticlă reutilizabilă de 8 litri cu apă de izvor care îți vine la ușă

La Fântâna a dezvoltat și lansat un serviciu accesibil, confortabil și mai ecologic, grație reutilizării sticlelor în interiorul unui circuit controlat. Apa de izvor din aceste sticle este extrasă de la Tălmaciu, județul Sibiu. Este o apă oligominerală, cu o mineralizare totală de sub 500 mg/l, cu gust plăcut și echilibrat, datorat sărurilor de calciu și magneziu, cu conținut redus de sodiu și cu o compoziție minerală stabilă. În fabrica modernă în care o îmbuteliază, La Fântâna are și un laborator, unde testează apa permanent.

Cum funcționează, de fapt, acest serviciu?

Sistemul propus de La Fântâna este deopotrivă simplu și prietenos – și cu portofelul și cu mediul înconjurător. Pe scurt, compania îmbuteliază apa de izvor în acele sticle reutilizabile, pe care apoi le livrează oricui, oriunde în țară, pe baza unei comenzi în magazinul online.

La prima comandă, achiziționezi un pachet START, care poate include 6, 8 sau 10 sticle. Doar la această primă comandă plătești și ambalajele, adică sticlele reutilizabile. După ce consumi apa, poți comanda pachete REFILL, în care nu mai plătești și ambalajele. Echipele de livrare din flota companiei îți aduc sticlele comandate pline și le preiau pe cele goale. Iar apa, calculată la litru, costă cât ar costa și luată la PET, din magazin. Cel mai important este, însă, că nu mai introduci în circuit ambalaje de tip PET.

În concluzie: dacă te numeri printre cei care vor acasă o apă sigură și bună pentru băut, livrată într-un ambalaj mai prietenos cu mediul înconjurător, atunci noul serviciu La Fântâna este cel potrivit pentru tine și ceilalți oameni care vor o schimbare și știu că o fac în cel mai ușor mod cu putință!