1 iunie, noua etapă de relaxare a restricțiilor. Măsurile care intră în vigoare astăzi

de Redactia     HotNews.ro
Marţi, 1 iunie 2021, 7:05 Actualitate | Esenţial


Bucuresti, Calea Victoriei de ziua Strazilor deschise
Foto: ARCEN
​La 1 iunie România marchează o nouă etapă de relaxare a restricțiilor, măsurile care intră în vigoare astăzi țin cont și de numărul persoanelor vaccinate. Astfel, deși evenimentele private sau publice au un număr stabilit de participanți acesta nu este limitat dacă participanții sunt vaccinați.

Din 1 iunie, în București, dar și la nivel național intră în vigoare noi măsuri de relaxare a unor restricții, conform unei Hotărâri de Guvern adoptate joi.

Măsurile care intră în vigoare începând din 1 iunie


Concertele și orice tip de spectacole vor putea fi organizate, de la 1 iunie, cu până la 1.000 de participanți, dacă aceștia sunt vaccinați anti-COVID, au test PCR negativ sau au trecut prin boală. Limita de persoane se elimină dacă toți participanții sunt vaccinați cu ambele doze. Condițiile sunt similare și în cazul competițiilor sportive. De asemenea, vor fi noi condiţii pentru evenimentele private - nunți, botezuri -, creşte gradul de ocupare în hotelurile de pe litoral și se deschid spaţiile de joacă și piscinele. Nu va mai fi obligatorie purtarea măștii la locul de muncă, dacă toți sunt vaccinați și sunt cel mult 5 persoane în același spațiu.

Fără limită de participanți la concerte și spectacole, dacă toți participanții sunt vaccinați


Concertele și orice tip de spectacole vor putea fi organizate, de la 1 iunie, cu până la 1.000 de participanți, dacă aceștia sunt vaccinați anti-COVID, au test PCR negativ sau au trecut prin boală. Limita de persoane se elimină dacă toți participanții sunt vaccinați cu ambele doze.
 • Art.1 - (1) Începând cu data de 01.06.2021, se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și doar dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
 • (2) Participarea la activitățile prevăzute la alin. (1), este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru cele care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității).
 • (3) În condițiile stabilite la alin. (1) organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea activității cu un număr de peste 1.000 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
 • Art.2 - Începând cu data de 01.06.2021, se propune creșterea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri pietonale de la 6 persoane la 8 persoane.

De la 1 iunie se redeschid cluburile, discotecile și sălile de jocuri, dar doar pentru persoane vaccinate


Barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri vor fi redeschise de la 1 iunie, până la ora 24.00, la 50%, respectiv 70% din capacitate, dar vor avea acces doar persoanele vaccinate anti-COVID, cu ambele doze. De asemenea, restaurantele și cafenelele vor fi deschise la 70% din capacitate, în localitățile în care rata de infectare nu depășește 3 la mia de locuitori, și este permis un număr și mai mare de persoane, dar doar dacă acestea sunt vaccinate anti-COVID.
 • (1) Se propune permiterea desfășurării activității în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, în intervalul orar 5:00-24:00, începând cu data de 01.06.2021, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
 • (2) Participarea la activitățile prevăzute la alin. (1), este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
 • Începând cu data de 01.06.2021, se propune creșterea gradului de ocupare, la 70% din capacitatea maximă a spațiilor pentru operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
 • Se propune, începând cu data de 01.06.2021, creșterea gradului de ocupare, la 70% din capacitatea maximă spațiilor închise pentru operatorii economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în intervalul orar 05:00-24:00, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
 • Administratorul poate permite accesul mai multor persoane cu condiția ca toate acestea să facă dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

În ce condiții se pot organiza nunți și botezuri de la 1 iunie


Guvernul a aprobat desfăşurarea, de la 1 iunie, a evenimentelor private - nunţi, botezuri, parastase - cu 50 de persoane în spaţii închise şi 70 de persoane în spaţii deschise. Numărul poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate.
 • (1) Se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.06.2021, cu participarea a maxim 70 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 50 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.
 • (2) În condițiile stabilite la alin. (1) organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.

Se deschid piscinele și locurile de joacă din spații închise


Piscinele din spații închise se redeschid la 70% din capacitatea maximă a spațiului, de la 1 iunie dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

De asemenea, se relaxează și mai mult regimul sălilor de sport/fitness, permițând participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană.

Activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 dar mai mică sau egală cu 4/1.000 de locuitori, se desfășoară fără a depăși 50% din capacitatea permisă.

De asemenea, se redeschid locurile de joacă din spații închise până la 50% din capacitate cu condiția ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, ori se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității).

Competiții sportive cu spectatori


Din data de 1 iunie vor intra în vigoare și măsuri de relaxare majore pentru sport, între acestea numărându-se şi faptul că vor fi spectatori la competiţiile în spaţii închise.

Potrivit noilor reguli, suporterii vor putea reveni la evenimentele sportive în spaţii închise, fără ca organizatorii să mai aibă obligaţia de a solicita aprobări sau avize pentru a avea spectatori. Procentul în care aceştia vor putea participa la evenimente sportive este de până la 25% din capacitatea maximă a spaţiului. Competiţiile sportive se vor putea desfăşura, în spaţii închise sau deschise, cu un procent mai mare de 25% din capacitatea maximă a spaţiului dacă persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore și se vaccinează la intrarea în incintă.
 • Începând cu data de 01.06.2021, se propune ca organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în spații închise sau deschise să fie permisă cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
 • Participarea la activitățile prevăzute la alin. (1), este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării evenimentului).
 • În condițiile stabilite la alin. (1) organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea competițiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore ori al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore și se vaccinează înaintea intrării în locația de desfășurare a evenimentului.

Fără mască la birou tot pentru cei vaccinați, dacă nu sunt mai mult de 5 persoane


De asemenea, de la 1 iunie nu va mai fi obligatorie purtarea măștii la birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate, iar în aceeași încăpere nu sunt mai mult de 5 oameni.
 • Se propune exceptarea de la obligativitatea purtării măștii de protecție la locurile de muncă în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 5 persoane, cu condiția ca acestea să fie vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spațiile închise comune.

Cum se vor desfășura festivitățile de sfârșit de an școlar după 1 iunie


Părinții vor putea participa la festivitățile de sfârșit de an școlar ale copiilor, alături de elevi și cadre didactice, dacă sunt vaccinați împotriva COVID-19, dacă au test negativ sau dacă au trecut prin boală. Ceremoniile trebuie organizate în aer liber.

 • Se propune ca festivitățile organizate în spații deschise, prilejuite de terminarea anului școlar să poată fi desfășurate cu participarea elevilor și personalului didactic, precum și a aparținătorilor, dacă aceștia din urmă sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, ori prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității) în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului educației și ministrului sănătății.
Noile măsuri de relaxare a unor restricții care intră în vigoare de la 1 iunie au fost anunțate joi seară de premierul Florin Cîțu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

30508 vizualizari

 • -5 (21 voturi)    
  ar trebuii (Marţi, 1 iunie 2021, 7:14)

  nick1587873340950 [utilizator]

  ca poporul sa cunoasca ca articolele astea nu tin loc de legislatie sau acte juridice, adica is cam ca apa sfintita, nu ajuta dar te uda
  • +4 (24 voturi)    
   Ce tot ii dati (Marţi, 1 iunie 2021, 8:01)

   Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui nick1587873340950

   Cu legislatia? Sunt niste masuri luate datorita situatiei exceptionale, cum sunt luate in toate tarile.
  • +3 (9 voturi)    
   Corect se scrie "ar trebui". (Marţi, 1 iunie 2021, 10:21)

   Valtran [utilizator] i-a raspuns lui nick1587873340950

   Vorbeste tu cu poporul si explica-i ....

   :))))))
   • 0 (4 voturi)    
    Gata esti ! (Marţi, 1 iunie 2021, 14:03)

    FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui Valtran

    Te-ai facut "grammar nazi". Stii ce-s aia ? Nu cei care chinuie limba romana, cei care o apara. Asa functioneaza societatea idiocratica de azi.
    • -2 (4 voturi)    
     Da, sunt grammar nazi ! (Marţi, 1 iunie 2021, 20:12)

     Valtran [utilizator] i-a raspuns lui FlorinG

     Iar unii ar trebui sa mai mearga pe la scoala.
     Asa ca ia-te frumos de manuta cu Nick3,14 si hai! ca suna de intrare.
     Dat sa nu-ti uiti mascuta.
     • -1 (1 vot)    
      M-am exprimat gresit ? (Marţi, 1 iunie 2021, 23:23)

      FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui Valtran

      Eu eram de partea ta, nu stiu de ce m-ai luat asa tare. Si pe mine ma deranjeaza agramatii. Ii ironizam pe astia care isi dau cu parerea, dar nu stiu nici macar sa scrie corect in limba materna, nu pe tine.
      • -1 (3 voturi)    
       Mea culpa ! (Marţi, 1 iunie 2021, 23:55)

       Valtran [utilizator] i-a raspuns lui FlorinG

       Am inteles anapoda...
       • -1 (1 vot)    
        No problem (Miercuri, 2 iunie 2021, 0:14)

        FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui Valtran

        Bine ca le-am lamurit.
  • -2 (14 voturi)    
   Sincer chiar nu ma intereseaza ce-a scris Arafat (Marţi, 1 iunie 2021, 10:53)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui nick1587873340950

   nu cred ca cineva ma va opri pe mine NE vaccinat sa beau o bere in orice bar din Romania
  • +1 (9 voturi)    
   Sa fie libertate, dar doar pentru vaccinati! (Marţi, 1 iunie 2021, 12:26)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui nick1587873340950

   Sosocii nu merita nimic! Ei sunt rusinea societatii si trebuie izolati in locuri inchise! Nu merita sa traiasca intre cei vaccinati, ei trebuie sa aiba semne pe haine sa ii izolam!
 • -7 (29 voturi)    
  Nonsens (Marţi, 1 iunie 2021, 7:45)

  heraasku [utilizator]

  Nu există și nu poate exusta în lumea asta un suport legal care să.i permită cuiva să mă interogheze asupra stării mele de sănătate!!!!!!!!! Nu se poate ca un privat să aibă dreptul de a.mi cere dosarul meu medical, nici măcar polițistul nu mi.l poate cere ca nu exista lege care sa.i permită asta.
  Deci, restricțiile sunt fără suport, se pune presiune pe privat să FACĂ CE.I CERE STATUL CA DE AIA I.A DAT MILIOANE ANUL TRECUT.
  Pe scurt, toți întârziații vor accepta ca un gras nespălat să afle dacă ei au făcut un act sanitar VOLUNTAR ȘI GRATUIT.... Privații care vor accepta asta devin angajații statului care nu poate controla societatea și așa implica societatea în treburile statului.
  • +4 (24 voturi)    
   Tocmai le-au dat suportul legal... (Marţi, 1 iunie 2021, 8:46)

   HN_Cov_2 [utilizator] i-a raspuns lui heraasku

   Esti greu de cap ? Nu te interogheaza nimeni si nu te obliga nimeni la nimic. Daca vrei sa intri pe o proprietate privata atunci proprietarul direct sau prin angajati are dreptul sa verifice daca esti vaccinat.

   Dar nu te obliga nimeni. Nu vrei sa te vaccinezi nu participi. E simplu!

   Restul sunt frustrari.
  • +2 (14 voturi)    
   ai fost in kenya? (Marţi, 1 iunie 2021, 8:54)

   Francisc 1 [utilizator] i-a raspuns lui heraasku

   ia vezi, ai nevoie de vaccin?
  • +4 (8 voturi)    
   E pierdere de vreme sa iti bati capul cu regulile (Marţi, 1 iunie 2021, 12:54)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui heraasku

   Arafat si Gheorghita au pus Congo si Eritrea si alte tari care sunt in razboi civil, care nu au nici apa curenta, care au malarie si alte zeci de boli pe lista VERDE de risc 'epidemiologic'

   cand vezi asa ceva nu ai cum sa mai bagi in seama orice spun acesti indivizi. Oricum nu intereseaza pe nimeni aceste reguli total aberante si fara sens.

   suntdoar niste lucruri prin care aceste esentiali isi justifica salariile speciale dar trebuie tratati cu ignoranta, ar fi un consum inutil de energie sa ii bagi in seama pe ei si regulile lor stupide.

   Nici un bar din tara asta nu va impune aceste masuri
 • +3 (25 voturi)    
  Mai e cineva sanatos la mansarda in tara asta? (Marţi, 1 iunie 2021, 8:06)

  IoPaNet [utilizator]

  "prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore și se vaccinează la intrarea în incintă"

  WOW !!!!! Premiul Nobel pentru medicina, s-a descoperit vaccinul cu efect instant !!!
  • -1 (21 voturi)    
   Altul... (Marţi, 1 iunie 2021, 8:56)

   HN_Cov_2 [utilizator] i-a raspuns lui IoPaNet

   Ba da sunteti grei de cap rau de tot.

   De intrat intri pe baza testului, nu pe baza vaccinului.

   Daca organizatorul merge pe 25% din capacitate, nu ai nevoie de vaccin, dar daca vrea mai mult, atunci cere si vaccin, chiar si la fata locului.

   Pana acum era doar varianta cu peste 25% daca toti sunt vaccinati si au trecut 10 zile de la a doua doza.

   Deci trebuie sa o vezi ca pe o masura de relaxare pentru ca asta si este.


   Problema se pune pentru cei care au facut deja prima doza (si nu o pot face pe a doua cand au ei chef) si pentru cei care au facut doua doze, dar nu au zece zile de la doua doza. banuiesc ca un test PCR sau IgG e de ajuns + certificatul.
 • -1 (19 voturi)    
  multumim statului, (Marţi, 1 iunie 2021, 9:07)

  hanu [utilizator]

  multumim partidului, pentru ghidajul prin viata si pentru ca ne protejeaza, cu grija parinteasca, la fiecare pas, intr-o atmosfera calda, tovaraseasca.
 • +6 (36 voturi)    
  Pentru ce e mentinuta starea de alerta? (Marţi, 1 iunie 2021, 9:17)

  Luk [utilizator]

  Pentru 150 de cazuri si 30 de morti pe zi? Pai mor mai multi din oricare alta cauza.
  Asta e un abuz al statului, dar nu e nici primul si nici ultimul, iar iepurasii inca tremura prin vizuini.
  Am inteles anul asta si anul trecut ca nu doar de stat trebuie sa ma tem, ci si de frica irationala a multora dintre romani (ii vad inca cu mastile pe strada, inca vad destui singuri la volan cu masca pe fata. Inca tipa si se zbat ca au fost deschise scolile (ca si cum nu aia e normalitatea). Ca si cum o sa traiasca etern daca stau in case.
  Asa cum foarte frumos spune I. Stanomir pe Contributors, nu e o "relaxare", ci o restabilire a drepturilor firesti si consfintite prin Constitutie (pe care n-o mai ia nimeni in seama, e optionala atat pentru ipohondrii indobitociti de frica, cat si pentru aturotitatile statului).
  Starea de alerta nu se mai justifica!
  • -12 (28 voturi)    
   :))))) (Marţi, 1 iunie 2021, 10:18)

   Valtran [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   Starea de alerta se mentine cata vreme este pandemie
   Se va reveni la normalitate cand nu va mai fi pandemie
   Pentru a cataloga temerile oamenilor drept "irationale" trebuie sa prezinti tu insuti ceva ratiune... iar in privinta ta sunt dubii serioase. Dar iti spun un secret : este pandemie si oamenii fac un lucru firesc - se protejeaza.
   Iar I. Stanomir nu a scris un articol. Este o insiruire de frustrari, rabufniri de furie si platitudini cu ifose de "domnul profesor stie el ce spune !"
   :))))))
   Numai faptul ca iei borhotul ala drept " cum foarte frumos spune..." e suficient pentru a-ti ilustra intelectul.

   :)))))
   • +8 (10 voturi)    
    Ma bucur sa te revad (Marţi, 1 iunie 2021, 11:04)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui Valtran

    Credeam ca ti-a crescut IQ-ul si ai tacut. Esti un frustrat deosebit de interesant si agresiv. Cu cat iti e mai frica, cu atat strigi mai tare si musti in toate partile. Te-ar ajuta mai mult antirabicul.
    Sa fii sanatos! :)))
  • +7 (19 voturi)    
   chestie de gust (Marţi, 1 iunie 2021, 10:33)

   di livio [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/liderii-europeni-au-prins-gustul-puterii-sporite-in-timpul-pandemiei-si-nu-si-au-facut-planuri-pentru-a-o-da-inapoi-analiza-cnn-1537433...și după cum ne iesplică zilnic postacii din cazărmi, tot ce face statu îi legal, absolut legal
   • -5 (7 voturi)    
    hehe (Marţi, 1 iunie 2021, 11:27)

    transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui di livio

    Tea scos la trolat si de 1 iunie, pangolinule rusesc neterminat?
    Baga ceva cu fikusz, sovieticule, ca iar nu-ti da stapanul canuta de votca, jo napot.
    • +2 (2 voturi)    
     Adica (Miercuri, 2 iunie 2021, 11:14)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

     Adica cine-i trol sovietic aici, CNN sau Digi24? Te rog sa ne explici 'mneata, maret aparator al democratiei!
  • +8 (20 voturi)    
   Pt ca Gheorghita sa te poata panica legal (Marţi, 1 iunie 2021, 10:54)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   au nevoie de o acoperire legala pt aceste abuzuri prin ordonante
   • +4 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 1 iunie 2021, 11:52)

    [anonim] i-a raspuns lui Gryphus

    • -9 (9 voturi)    
     Da' ce ... (Marţi, 1 iunie 2021, 14:39)

     Valtran [utilizator] i-a raspuns lui

     .... ai invatat sa citesti ?
  • -8 (16 voturi)    
   Pentru ca... (Marţi, 1 iunie 2021, 11:05)

   HN_Cov_2 [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   - inca e pandemie

   - romanii nu se vaccineaza inca suficient

   - esti incult si needucat. Japonezii poarta masca si pe strada si in masina atunci cand au o simpla raceala din grija pentru ceilalti de zeci de ani. E chestiune de bun simt. A descoperit romanul sapunul si masca in 2021... Sper sa vad si in Romania oameni care poarta masca atunci cand sunt raciti, de acum incolo... MASCA o port EU ca sa nu iei TU, desteptule !!!

   - pentru ca esti in UE si odata cu beneficiile vin si anumite obligatii.

   - pentru ca suntem primii la consumul de alcool si tigari din UE si ca medie suntem unul dintre cele mai nesanatoase popoare din UE, de aia stau cu lunile pacientii in ATI... aia care mai au si norocul sa iasa vii.

   - pentru ca nu s-a modernizat sistemul sanitar peste noapte

   - pentru ca pana nu se trece de la pandemie la epidemie e normal sa fie asa pentru a avea cadru legal in spatiul caruia sa poti lua deciziile necesare.

   - pentru ca... pentru ca... sunt multe motive de bun simt pentru cine are cap sa priceapa.

   In legatura cu scolile nu stiu exact prin ce cercuri te invarti tu, dar nu mai urla nimeni. Masurile trebuie luate in functie de situatie. Au fost deschise si cand situatia le cerea inchise. Acum nu mai e cazul. Mai arunci si tu cate-o snoava veche de 3 luni ca sa para ca e argumentu' mai solid, dar nu e.

   Ia spune-mi, de-aia nu mai poti tu sa traiesti ca e stare de alerta? Iesi fratioare si traieste-ti viata, ca nu a pus-o nimeni pe pauza !

   Din cate spui te temi de stat, de oamenii de langa tine... pare ca ai tot felul de frici irationale. Ironic.
   • +10 (10 voturi)    
    Zici tu asa? (Marţi, 1 iunie 2021, 18:21)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui HN_Cov_2

    Adica starea de alerta e justificata pentru ca-s eu incult si needucat? ahahahahahaha :)))
    Draga tovarase, is vaccinat cu rapelul de o luna, esti liber sa-ti porti si chilotii pe fata din partea mea si sa tragi Lenor in piept :))))
    In alta ordine de idei, daca tot esti asa de destept si important: ai vazut undeva conditiile stabilite pentru incetarea starii de alerta? Eu nu le-am vazut. Ce trebuie sa se intample? sa declare OMS-ul ca a incetat pandemia (n-o sa declare asta cata vreme e situatia aia in Brazilia si India, indiferent ce face Europa sau US). Sa declare Gheorghita ca ne-am vaccinat toti? Citu ca a crescut leul mai mare decat euro? Sa ne spuna Iohannis ca accepta sa avem iar o Constitutie?
    Tu esti dintre aia care laudau internarea fortata in spitale a asimptomaticilor sau dintre cei care aplaudau circul cu izoleta? Poate dintre cei care au gasit normala aruncarea in groapa a decedatilor de Covid in cururile goale si in saci?
    D-aia n-are ursul coada, cetatene, abuzul statului o sa te ajunga si pe tine, chiar daca ai impresia ca esti "cetatean model".
    Esti doar un amarat speriat, atata esti, dar iti proiectezi fricile asupra altora pentru ca asa fac toti fricosii.
    • +5 (5 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 1 iunie 2021, 21:01)

     [anonim] i-a raspuns lui Luk

 • +3 (9 voturi)    
  daor pt persoanele vaccinate (Marţi, 1 iunie 2021, 11:45)

  TrickyWicky [utilizator]

  Johanis : Nu putem face discriminare
 • +5 (11 voturi)    
  lamuriti-ma (Marţi, 1 iunie 2021, 12:48)

  andr1stE [utilizator]

  de 1 an de zile am baut cafele si am mancat in restaurante unde am vrut eu (nu m-a interesat de nicio panemie hapciu) daca era inchis dupa masurile marilor raed si valerica am cautat alt restaurant sau tereasa deschisa. in continuare voi face la fel.
  de cand s-a incalzit cafeluta si tigarea pe plaja in mamaia sau portu tomis... unde ati trait voi pana acum? in ce tara traiti voi? :))
  • -8 (10 voturi)    
   Te lamuresc eu : (Marţi, 1 iunie 2021, 14:58)

   Valtran [utilizator] i-a raspuns lui andr1stE

   E atitudinea sclavului care fura din camară, chiar daca la iarna va muri si el de foame alaturi de ceilalti.
   Dar atat il duce mintea !
   • +4 (4 voturi)    
    Camara cui? (Marţi, 1 iunie 2021, 20:25)

    Contactu [utilizator] i-a raspuns lui Valtran

    Pentru ca eu nu as imparti camara cu tine.
 • +3 (5 voturi)    
  abuz, abuz si iar abuz (Marţi, 1 iunie 2021, 20:43)

  Garret [utilizator]

  Te vaccinezi ca sa te protejezi pe tine. Nu vrei atunci accepti riscul. Pana cand nu exista vaccinul am putut sa inteleg strictetea regulilor dar acum cand oamenii care doresc sa se protejeze au optiuni nu mai inteleg de ce statul roman se comporta irational.

  Ca fapt divers eu locuiesc in Florida. Daca regulile acestea erau date aici guvernantii erau demult scalpati. Ceea ce face statul Roman este abuz, toate aceste reguli nu au fundament stiintific.
  • -3 (5 voturi)    
   Tocmai, ca au .... (Marţi, 1 iunie 2021, 23:12)

   Valtran [utilizator] i-a raspuns lui Garret

   .... baza stiintifica.
   Rezultatele preliminare (le gasesti si aici, pe HN) ale unor studii aflate in desfasurare in USA si UK arata ca se reduce rata transmiterii cu 50%.
   Asta inseamna 3 lucruri :
   - ii protejezi si pe altii, nu doar pe tine
   - pandemia se termina mai repede
   - sunt mai putine sanse sa apara mutatii

   Iar despre guvernantii Floridei : esti tu sigur, stii tu sigur, cunosti tu sigur ca au luat decizia de a nu impune restrictii fara sa se consulte in prealabil cu medicii si specialistii in sanatate publica ?
   Eu zic sa te mai gandesti !
   Conditiile locale in Florida si Texas or fi diferite de cele din alte state, inclusiv Romania. Poate ce de asta nu sunt restrictii aici

   Guvernul roman face ce trebuie in astfel de situatii : ia masuri de protejare a cetatenilor cand creste numarul de imbolnaviri si le relaxeaza cand acestea scad.
   Iar pe de alta parte face tot ce se poate pentru ca oamenii sa se vaccineze.
   Altfel, vom mai ramane blocati inca multa vreme.
   Fiindca nu se va reveni la normal fara vaccinare.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by