Ploile vor fi prezente în toate regiunile cel puțin până miercuri dimineață, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, care a transmis un cod portocaliu valabil în județele Tulcea și Constanța, un cod galben pentru aproape tot restul țării, dar și o informare meteo.

cod galben ploi 31 maiFoto: ANM

Cod portocaliu, de luni ora 15:00 până marți ora 21:00

În județul Tulcea și în zona costieră a județului Constanța va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 50...70 l/mp.

Cod galben, de luni ora 12:00 până marți ora 21:00

În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și, pe arii restrânse, 40...50 l/mp, spun meteorologii.

Informare meteo, de luni ora 10:00 până miercuri ora 10:00

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...30 l/mp.