Parchetul General a preluat ancheta în cazul exploziei unui autoturism în municipiul Arad, iar cercetările vizează infracţiunea de omor, relatează News.ro.

Explozia unei masini in AradFoto: Arad Online

”În temeiul art. 325 Cod procedură penală, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică a preluat ancheta în cauza privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu- zona Lebăda, din Arad, în dimineaţa zilei de 29.05.2021”, a transmis, sâmbătă seară, Parchetul General.

Instituţia precizază că ”preluarea cauzei a avut în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave şi pentru a se asigura soluţionarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiţie”.

”Cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 din Codul penal, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin”, a mai transmis Parchetul General.

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7.00, autoturismul Mercedes al omului de afaceri Ioan Crişan a explodat în momentul în care ieşea din parcarea unui supermarket din cartierul Vlaicu din Arad. Deflagratia a distrus şi câteva ferestre ale apartamentelor dintr-un bloc aflat în apropiere. De asemenea, mai multe maşini parcate au fost avariate.

Anchetatorii au anunţat imediat că nu exclud varianta unui dispozitiv exploziv montat pe autoturismul omului de afaceri.

SRI a precizat, de asemenea, că nu este vorba despre un atac terorist.

La rândul lor, poliţiştii au anunţat că există un cerc de suspecţi şi vor începe audierile.