O femeie din Botoşani a reclamat la 112 că a fost sechestrată în locuinţă de soţul său, cunoscut cu probleme psihice. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje, dar şi un negociator, din primele date stabilindu-se că bărbatul nu este agresiv, relatează News.ro.

Apel 112Foto: ANCOM

UPDATE: Bărbatul a fost dus la psihiatrie

UPDATE Poliţiştii şi jandarmii au intrat în forţă, sâmbătă seară, în locuinţa din Botoşani și l-au imobiliat pe bărbat.

”Poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi cu sprijinul jandarmilor au intervenit în forţă şi au forţat uşa de acces în locuinţa pentru a pătrunde în interior”, a transmis IPJ Botoşani.

Sursa citată a precizat că ulterior bărbatul a fost extras din locuinţă în vederea transportării la o unitate medicală.

”S-a menţinut în permanentă legătură cu femeia de 51 de ani care se afla în locuinţa, fiind stabilite cu această anumite formule de adresare pe care să le folosească în momentul în care bărbatul este agitat sau dă semne că ar intenţiona să acţioneze violent”, au mai transmis poliţiştii, precizând că intrarea în forţă în casă a fost luată în calcul în scurt timp de la demararea operaţiunii.

”Astăzi, 29 mai 2021, în jurul orei 14:30 am fost sesizaţi prin apel 112 de către o femeie din municipiul Botoşani, cu privire la faptul că soţul său, cunoscut în evidenţele medicale cu probleme psihice, a încuiat uşa de acces în locuinţă şi nu doreşte sa ii dea acesteia cheile”, a transmis, sâmbătă seară, IPJ Botoşani.

La faţa locului au fost direcţionate mai multe echipaje de poliţie şi reprezentanţi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi negociatorul din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

”Din primele verificări nu rezultă faptul că bărbatul ar fi agresiv fizic sau verbal sau că ar exercita ameninţări asupra soţiei sale”, au mai transmis poliţiştii.