Anchete pe bandă rulantă au avut loc la Arad în 2019, după ce în doar o săptămână trei maşini au luat foc din senin. Primul autoturism aparţinea unui fost şef din poliţia Arad.

ISU AradFoto: Hotnews

Potrivit unor surse din anchetă, citate de stirileprotv.ro, nu ar fi exclusă varianta unor răzbunări între traficanţii de ţigări, cel puţin în două dintre cazuri.

Ce spunea atunci IPJ Arad: „Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunii de distrugere. În cele două cazuri existând un cerc de persoane bănuite.”

În cazul unui alt autoturism ars, care îi aparţine fostului adjunct al IPJ Arad, pompierii au stabilit atunci că focul a pornit de la un scurtcircuit, însă proprietarul a cerut o contraexpertiză, pentru că are bănuiala unui act provocat cu rea intenţie.

O maşină a explodat în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, sâmbătă dimineaţă, iar înăuntru a fost găsită de pompieri o persoană carbonizată, în timp ce poliţiştii cred că autoturismul a fost incendiat.

Pompierii au intervenit pe Calea Aurel Vlaicu, în urma unui apel la 112, care anunţa producerea exploziei în parcarea unui supermarket aflat la parterul unui bloc.

"În momentul sosiri echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent şi generalizat. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute. După stingerea incendiului, a fost găsită în interiorul maşinii o victimă decedată, care nu a putut fi identificată din cauza deteriorării cadavrului în urma incendiului", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Bărbatul care a decedat, sâmbătă dimineaţă, după ce i-a explodat maşina în parcarea unui supermarket din Arad, este un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crişan, au declarat, pentru Agerpres, surse din rândul anchetatorilor.

Se pare ca omul de afaceri s-a urcat în mașina, după ora 7.00, după obișnuita sa cafea de dimineață la cafeneaua din zonă, iar când a pornit mașina aceasta a explodat. Bubuitura s-a auzit până la UTA. Ioan Crișan conducea un Mercedes, potrivit aradon.ro.