Trei bărbați, foşti membri ai grupării "Academiei infractorilor", sunt cercetați, iar unul dintre ei a fost arestat preventiv, fiind acuzați de către DIICOT că au introdus ilegal în România mai multe arme letale cu muniția aferentă, pe care le-au folosit la comiterea de infracțiuni cu violență și le-au utilizat și în bazele de antrenament pe care le avea gruparea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform DIICOT, în perioada iulie 2020 - mai 2021, procurori și ofiţeri de poliţie judiciară au făcut cercetări în cazul a trei persoane, foști membri ai ”Academiei infractorilor”, în vârstă de 42, 41 și 29 de ani.

Procurorii spun că gruparea a introdus ilegal în România mai multe arme letale cu muniția aferentă, care au fost folosite la comiterea de infracțiuni cu violență, fiind utilizate și în bazele de antrenament ale acestei grupări.

Inițial, armele, muniția și grenadele au fost ascunse în diferite zone din Piatra Neamț, iar în perioada 2012-2014 bărbatul de 29 de ani a deținut și transportat din București către județul Cluj, în zona limitrofă a municipiului Cluj-Napoca, o armă letală model AK 74, calibru 5,45 producție rusească, 2 încărcătoare, 63 de cartușe și o grenadă ofensivă RG 42. Ulterior, el a ascuns arma și muniția într-o groapă de aproximativ 1 metru adâncime, în zona de câmp din cartierul Baciu.

Anchetatorii au stabilit că în august 2020 bărbatul a mers din localitatea Ruseni, județul Neamț, către București, prilej cu care a negociat vânzarea AK 74 și a muniției, cerând 1.500 euro în schimbul acestora. Ulterior, el a mers din localitatea Ruseni la Cluj Napoca, pentru a dezgropa arma și muniția. În aprilie 2021, arma, cartușele și grenada au fost găsite la Cluj-Napoca.

Miercuri, în acest dosar au fost făcute mai multe percheziții, iar bărbatul a fost reținut pentru infracțiunea de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor, ulterior fiind arestat preventiv.