Ministrul Mediului, Tanczos Barna, și șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, participă joi dimineață la o acțiune contra comerțului ilegal cu deșeuri la Sărulești, județul Călărași. Potrivit ministrului Mediului, în acestă localitate au loc activităţi ilegale de colectare şi sortare a deşeurilor și sunt foarte multe arderi ilegale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru această acțiune au fost mobilizați peste 200 de jandarmi și polițiști.

”E un exercițiu tactic, asta înseamnă că vrem să-l repetăm”, a declarat Berceanu, explicând că s-a ajuns în Sărulești după ce s-au studiat documente care arată ”cine plătește și cine primește marfa”.

”Este un loc unde se desfășoară activități ilegale de colectare și procesare de deșeuri”, a spus ministrul Mediului, explicând că este vorba de arderi ilegale.

”Fără doar și poate există rețele de crimă organizată în domeniul colectării și sortării, aceste rețele trebuie distruse”, a adăugat Tanczos Barna.

Șeful Grăzii de Mediu a spus că prin acțiunea de miercuri ”dăm un semnal acestei piețe ilicite și celor care o desfășoară. Avem o 180 de jandarmi. 65 de polițiști și 23 de comisari din Garda de Mediu”

Munca noastră este să prevenim astfel de depozite ilegale, a declarat Berceanu, spunând că, adesea, șoferii care circulă pe A2 puteau vedea arderile ilegale din această zonă.