Primăria comunei Soveja din județul Vrancea a anunțat că oferă un "premiu" de 150 de lei pentru fiecare fotografie sau filmare din care "să reiasă imaginea clară" a oamenilor sau numărul de înmatriculare al mașinilor care aruncă gunoaiele pe spațiile publice.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un mesaj postat pe Facebook, Primăria Soveja spune că a achiziționat 1000 de pubele pentru gunoiul menajer care vor fi distribuite populației (cu o întârziere de câteva zile față de ziua programată), precum și saci pentru gunoiul selectiv și a găsit o firmă care ridică deșeurile selective astfel încât mașina localității să ridice doar pubelele cu gunoi menajer.

  • "Acțiunile de igienizare, ajutorul dat dar și apelurile la curățenie nu au fost luate în serios de toți locuitorii. Astfel că măsuri mai puțin ortodoxe se impun pentru aducerea la același numitor a celor care aruncă în continuare gunoaie pe albiile râurilor, în poieni sau în spatele grădinilor", susțin reprezentanții Primăriei Soveja.

Ei anunță că începând din 20 mai primăria "oferă un premiu" de 150 de lei pentru fiecare video sau fotografie din care să reiasă imaginea clară a oamenilor sau numărul de înmatriculare al mașinilor care aruncă deșeurile pe spațiile publice. În acest sens, este indicată și adresa de e-mail a primăriei.

Primăria reamintește că, potrivit Legii 195/2005, aruncarea gunoaielor pe domeniul public "constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoanele juridice”.