Românii care vor să fie liberi și luni, 31 mai, înainte de Ziua Copilului, 1 iunie, când va fi liber prin lege, își pot lua o zi de concediu, spune ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Raluca Turcan, briefing de presa la GuvernFoto: Captura YouTube

Turcan a fost întrebată, sâmbătă, dacă în acest an va fi acordată o zi liberă și luni, 31 mai, pentru a face "punte" între weekend și 1 iunie, care va fi marți, și este zi liberă prin lege.

  • "Discuţia este un pic mai delicată. Eu știu că multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte, pot să își ia o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte.
  • Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice, dar varianta cea mai bună este aceasta de a-ţi lua o zi de concediu.
  • Nu am discutat lucrul acesta (n.r. - ca guvernul să decidă să fie liberă ziua de luni, 31 mai). Punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îți iei o zi de concediu", a afirmat Raluca Turcan.