Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu a fost respins sau refuzat de Comisia Europeană pentru că nu a fost depus formal, susține copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş. El mai spune că responsabilitatea pentru PNRR nu este doar a ministrului Cristian Ghinea, care "este de fapt, doar un integrator", și a întregului guvern.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Nu a existat nicio recuzare, nicio refuzare, nicio respingere a Planului, pur şi simplu pentru că el nu a fost depus formal. Acum va fi depus. Au fost contacte cu Comisia Europeană.
  • (...) Cu Comisia Europeană se negociază, aşa cum negociază fiecare stat membru. Şi atunci, într-o negociere, sigur că îţi informezi partenerul. Comisia Europeană a spus: <>.
  • Şi Comisia Europeană aplică o legislaţie decisă de Parlamentul European şi de Consiliul statelor membre. Comisia Europeană nu face de capul ei. Există un regulament european, o legislaţie care spune cum trebuie să arate, în mare, aceste planuri", a declarat Dacian Cioloş, sâmbătă, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

El a spus că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a trimis de mai multe ori părţi din PNRR pentru consultare şi a avut multe discuţii cu cei de la Comisia Europeană, la fel procedând şi premierul Florin Cîţu şi unii miniştri.

Cioloş a adăugat că responsabilitatea pentru PNRR nu îi aparţine doar lui Cristian Ghinea, ci întregului Guvern.

  • "Acum se definitivează planul, după toate aceste schimburi de informaţii şi ajustări. Acum el va fi depus şi nu doar de domnul ministru Ghinea.
  • Responsabilitatea nu e doar a domnului ministru Ghinea, ci a întregului Guvern, pentru că dânsul nu are niciun proiect al lui, pe care-l va gestiona el, ca ministru. Dânsul are proiecte de la educaţie, de la sănătate, de la infrastructură, de la muncă, de la agricultură şi aşa mai departe. Deci dânsul e un integrator, de fapt. Şi, deci, dacă e o problemă cu programul, e o responsabilitate a întregului guvern", a afirmat copreşedintele USR-PLUS.

Dacian Cioloş a precizat că România urmează să depună acest plan în următoarele zile la Comisia Europeană.