Jandarmeria București a anunțat regulile pentru evenimentele cu public care vor avea loc sâmbătă în București - partida de fotbal dintre echipele C.S.A. Steaua și C.S. Afumați, pe stadionul Steaua, și spectacolul Operei Naționale, pe esplanadă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Începând cu ora 17.30, la Complexul Sportiv Steaua se va desfășura partida de fotbal dintre echipele C.S.A. Steaua și C.S. Afumați, din cadrul barajului pentru promovare în Liga a II-a.

Accesul pe stadion va fi permis începând cu ora 16.00. Suporterii vor avea acces pe stadion în limita celor 200 de bilete puse în vânzare de organizator.

Regulile anunțate de Jandarmeria București:

  • Pot participa ca spectatori persoanele care sunt vaccinate anti-COVID, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore
  • Purtarea măștii de protecție de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la meci
  • Spectatorii sunt obligați să respecte locul alocat

Începând cu ora 19.00, pe esplanada Operai Naționale București va avea loc Gala extraordinară "Libera Musica". Este singurul eveniment cultural în aer liber care se înscrie în cadrul unui program pilot privind reluarea spectacolelor în condiții cât mai relaxate, inițiat de Ministerul Culturii. Opera estimează participarea a aproximativ 700 de persoane.

Regulile:

  • Accesul la eveniment se va face începând cu ora 18.00, pe baza biletului sau invitației
  • Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate cu ciclu complet de imunizare cu unul din vaccinurile autorizate și la 10 zile de la rapel, se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARSCoV-2, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore înainte de spectacol
  • Purtarea măștii de protecție de către spectatori este obligatorie

Recomandările Jandarmeriei:

  • Manifestați înțelegere față de măsurile luate și evitați conflictele de orice natură
  • Respectați regulile stabilite de organizatori pe timpul desfășurării evenimentelor
  • Pentru a preveni aglomerările, informați-vă din timp cu privire la regulile și orele de acces.