Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune că nu se așteaptă ca prețul pâinii să crească, pentru că este un an propice pentru agricultură, iar piaţa grâului este destul de stabilă la nivel mondial.

pâineFoto: Hotnews
  • "Am văzut şi anul trecut foarte multe asemenea declaraţii care au venit din diverse zone, privind creşterea preţului la pâine. Şi eu cred că dacă anul trecut, când a fost şi debutul acela al crizei, în care toate coridoarele de aprovizionare erau blocate, apoi a fost şi o secetă cumplită aici în zona de Sud-Est a României, iar producţiile au fost diminuate cu 35-45% la cereale şi nu s-a înregistrat o creştere spectaculoasă a preţurilor, nici anul acesta nu ne aşteptăm la aşa ceva", a afirmat Oros, citat de Agerpres.

El a mai spus că regimul precipitaţiilor din acest an este unul favorabil pentru culturi, iar piaţa grâului este destul de stabilă la nivel mondial.

  • "Toate previziunile sunt că producţiile vor fi asemănătoare cu cele de anul trecut şi preţul nu ar avea de ce să crească. Datele pe care le avem până acum nu ne semnalează acest lucru", a adăugat ministrul Agriculturii.