Ungaria nu va permite accesul camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone pe teritoriul ţării în perioada Rusaliilor Catolice, respectiv de sâmbătă, de la ora 23.00 (ora României), până luni, la aceeași oră, a anunțat Poliţia de Frontieră.

frontieraFoto: Politia de Frontiera

În acest interval, şoferii de camioane vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate.

Potrivit Poliției Române de Frontieră, inspectoratele teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei vor ţine legătura permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria pentru a lua măsuri comune de fluidizare a traficului la ridicarea restricţiilor.

În perioada menționată, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.

Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

La graniţa cu Ungaria, camioanele pot tranzita PTF Nădlac I, Nădlac II, PTF Vărşand şi PTF Turnu - în judeţul Arad, PTF Borş I, Borş II şi PTF Salonta - în Bihor şi PTF Petea - în Satu Mare.