​Programele de Executive MBA de pe piața românească atrag anual zeci de manageri ambițiosi, interesați să își dezvolte perspectivele asupra afacerilor și abilitățile de leadership. După absolvirea cursurilor, majoritatea participanților evoluează în carieră, fie în poziții de top management, fie devin antreprenori de succes.

Mirela PituFoto: Pi2.ro

Mirela Pitu, alumna a programului Executive MBA Bucharest oferit de WU Executive Academy de 15 ani în România, își amintește cum a pus bazele agenției de comunicare și marketing Pi2 PR, pe care o conduce din anul 2008: „Am fondat Pi2 PR la două săptămâni după absolvirea programului de Executive MBA, fiind aproape o decizie instantanee. Când începusem cursurile oferite de WU eram foarte mulțumită de poziția pe care o aveam la acel moment, de director general al unei agenții internaționale de PR. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că lunile de program îmi vor schimba viața profesională într-o măsură atât de mare.

Aceasta povestește despre programul de EMBA că a fost o experiență remarcabilă, care a transformat-o complet, oferindu-i cunoștințe de top şi oportunitatea de a întâlni oameni de succes, care ulterior i-au devenit prieteni apropiați. „Am câștigat multă încredere, ceea ce m-a ajutat foarte mult în gestionarea punctelor slabe, fără să mă tem de ele”, adaugă ea. Privind retrospectiv, consideră că înființarea propriului business a fost una dintre cele mai bune decizii luate vreodată.

În opinia sa, importanța obținerii unei diplome de Executive MBA a crescut în ultimii ani, iar interesul pentru astfel de programe se va menține ridicat și în viitor, din mai multe motive:

„În primul rând, sistemul de învățământ românesc nu este adaptat la nevoile de afaceri ale secolului 21. Din acest motiv, este dificil să performezi într-o funcție managerială fără să fi fost expus unui curriculum internațional de afaceri. În al doilea rând, dezvoltarea tehnologică din ultimii ani, în mai toate industriile, impune o actualizare constantă la nivel de know-how. Iar un EMBA îți oferă o mai bună înțelegere a mediului global de business, și în plus, te face și mai atractiv ca potențial candidat pentru poziții internaționale.”

WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena (WU) - cea mai mare universitate de business din Europa, a deschis sesiunea de burse de studiu în valoare de 200.000 de euro adresate aplicanților la programul WU Executive MBA Bucharest.

WU EMBA Bucharest și-a stabilit un renume pe piață, fiind considerat cel mai important program internațional de Executive MBA din România datorită triplei acreditări (AACSB, AMBA și EQUIS), deținută de mai puțin de 1% din toate școlile de afaceri din lume.

Acesta este recunoscut pentru latura practică a cursurilor, concentrată pe studii de caz de actualitate, oportunitățile de networking oferite, dar și pentru profesorii reputați de la unele dintre cele mai prestigioase universități din lume, precum IE (Spania), Frankfurt School of Finance & Management (Germania) sau Carlson School of Management (SUA). De asemenea, studenții beneficiază de trei module internationale, desfășurate în Austria și SUA.

Noua sesiune va avea startul în luna noiembrie, cursurile fiind desfășurate în regim part – time, pe parcursul a 16 luni. Programul cuprinde 14 module care acoperă atât subiecte de management general, cât și practici de leadership global, fiind astfel special adresat executivilor cu experiență, care vor să își accelereze cariera.

Bursele se acordă în ordinea aplicațiilor și pe baza dosarului de înscriere în program, înscrierile având loc până la data de 30 iunie 2021.

Informații complete sunt disponibile pe site-ul WU Executive Academy.