DNA anchetează atribuirea ilegală a zeci de locuințe din fondul locativ de stat din București, fiind vizați funcționari ai Administrației Fondului Imobiliar. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune că este vorba despre fapte din perioada 2016-2020: "Nu vom acoperi pe nimeni și nu acceptăm ca astfel de practici să continue sub umbrela administrației municipale".

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

DNA a transmis joi că dosarul penal vizează fapte de corupție din perioada 2018 – 2020, privind atribuirea ilegală a unor locuințe din fondul locativ de stat.

În acest dosar, au fost făcute percheziții la 26 de adrese din București și județele Giurgiu și Ilfov, dintre care una este sediul unui cabinet notarial, restul fiind domiciliile unor persoane fizice.

Conform unor surse judiciare, este vizată în primul rând Administrația Fondului Imobiliar București, fiind vorba despre locuințe precum case naționalizate din centru aflate în proprietatea municipalității, care ar fi fost cumpărate de samsari la prețuri foarte mici.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat printr-un mesaj pe Facebook, în care spune că este vorba despre fapte din perioada 2016-2020 și că sunt vizați angajați ai Administrației Fondului Imobiliar.

  • "Mă bucur că autoritățile din justiție continuă să intervină și să investigheze suspiciuni de corupție din perioada fostei administrații locale bucureștene, de această dată în legătură cu domeniul imobiliar.
  • Confirm că DNA investighează suspiciuni de corupție în administrația locală bucureșteană, în legătură cu angajați ai Administrației Fondului Imobiliar, fiind vorba despre lucruri din perioada 2016-2020.
  • Primăria Capitalei va oferi tot sprijinul care îi este solicitat în cadrul acestor investigații. Nu vom acoperi pe nimeni și nu acceptăm ca astfel de practici să continue sub umbrela administrației municipale", afirmă Nicușor Dan.