În Capitală, joi va fi atins pragul de 1,1 milioane de oameni vaccinaţi anti-COVID cu cel puţin o doză, afirmă prefectul Capitalei, Alin Stoica. Despre ţinta de vaccinare - 5 milioane de oameni - asumată de autorităţi pentru 1 iunie, prefectul spune că va fi dificil de atins, dar nu imposibil.

vaccinarea in RomaniaFoto: Comitetul de coordonare vaccinare Covid
  • ”Mâine va fi atins pragul de 1,1 milioane de bucureşteni care vor fi vaccinaţi cu cel puţin o doză”, a afirmat, Alin Stoica, precizând că aproape 700.000 de oameni sunt vaccinaţi cu două doze, potrivit News.ro.

El spune că este necesară accelerarea vaccinării, prin atragerea celor care până acum erau nehotărâţi, astfel încât să fie din ce în ce mai mulţi oameni care se vaccinează cu prima doză.

Întrebat despre ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, pe care au avansat-o autorităţile, Alin Stoica a afirmat: ”Este o ţintă, să spunem, dificil de atins, dar nu imposibil de atins. Dar e dificil, într-adevăr”. El a explicat că este dificil deoarece mai este puţin timp până la 1 iunie, iar Capitala ar trebui să vaccineze zilnic 20.000 de persoane şi ”încă nu suntem acolo”.

Conform datelor transmise miercuri de către comitetul de coordonare a vaccinării, până la ora 15.00 în România au fost vaccinate împotriva COVID-19 peste 4.024.000 de persoane.

Bucureștiul și județul Cluj conduc în topul județelor cu cele mai multe persoane vaccinate - peste 30% dintre persoanele eligibile. La coada clasamentului se află județele Giurgiu, Botoșani și Suceava, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.