Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că Ministerul Transporturilor lucrează la o „propunere de descurajare” a înmatriculării autovehiculelor mai vechi de 15 ani, care sunt mai poluante, acesta afirmând că nu va fi vorba despre o taxă şi că ministrul Transporturilor va fi cel care va pune la punct acest proiect.

Tanczos BarnaFoto: Agerpres

„În momentul de faţă există această intenţie venită din partea Ministerului Transporturilor, în ideea de a transforma circulaţia pe drumurile publice şi pe noile tronsoane de autostrăzi într-un transport mai puţin poluant. Se discută despre maşinile mai vechi de 15 ani, este o primă analiză, o primă discuţie tot la Ministerul Transporturilor, aşteptăm să vină dl Drulă cu aceste reforme. Este o propunere de descurajare a înmatriculării maşinilor mai vechi de 15 ani, este stadiul la care am văzut eu reforma, nu am mai multe detalii”, a afirmat ministrul Mediului, marţi seară, la Digi 24, potrivit News.ro.

El a menţionat că acest lucru se va face „nu prin taxă nouă”, în contextul în care Guvernul a anunţat că nu intenţionează introducerea de noi taxe.

„Ştiu că în reforma pe transporturi s-a propus inclusiv acest lucru către Comisie, s-a discutat şi în şedinţele pe care le-au avut cu Comisia (Europeană - n.r.) pe reforma pe transporturi”, a afirmat ministrul Tanczos Barna.

El a explicat că va exista pentru prima dată în România „o relaţie directă între o taxă plătită şi poluarea cauzată de acel mijloc de transport”, subliniind că nu va fi vorba despre taxă de poluare, dar o măsură care va avea „un impact şi asupra reducerii poluării”.