Scopul armatei israeliene este să își apere cetăţenii şi să distrugă infrastructura "organizaţiei teroriste Hamas", pe cât posibil fără nicio victimă, afirmă ambasadorul Israelului în România, David Saranga.

David SarangaFoto: Hotnews

Marți este a opta zi când o ploaie de rachete a ajuns din partea organizaţiei teroriste Hamas către Israel, până astăzi fiind lansate din Fâşia Gaza aproximativ 3.400 de rachete, potrivit lui Saranga.

  • "Am explicat care este scopul nostru - de a apăra cetăţenii israelieni, pentru a pune capăt acestei operaţiuni teroriste şi a distruge infrastructura teroristă care se află în Fâşia Gaza (fabrici de rachete, un oraş subteran, zeci de km de tuneluri care sunt ca nişte buncăre, mii de rachete pe care le deţine Hamas).
  • Armata israeliană şi Guvernul israelian vor face tot ceea ce e posibil pentru a pune capăt agresivităţii mişcării teroriste Hamas. Armata israeliană va face tot ceea ce este posibil pentru a nu cauza nicio pagubă umană dintr-o parte sau din cealaltă parte. Atunci când nu vrei să faci nicio pagubă umană, lucrurile durează", a spus David Saranga, marţi, după întâlnirea cu membrii Comisiei de politică externă a Senatului, conform Agerpres.

Ambasadorul a explicat că, în cazul unor cereri din partea românilor pentru a părăsi zona, Guvernul israelian va colabora cu autorităţile române.

Membrii Comisiei de politică externă a Senatului condamnă ferm atacurile cu rachete îndreptate împotriva statului Israel de către organizaţia teroristă Hamas şi de către alte organizaţii teroriste, a afirmat, marţi, preşedintele Comisiei, Titus Corlăţean după o întâlnire cu ambasadorul David Saranga.