Premierul Florin Cîţu susține că a cerut o informare a Corpului de control privind modul de implementare a Campaniei "O pădure cât o ţară", în urma anchetei Recorder, care a scris că "cea mai mare campanie de împăduriri din ultimii zece ani” a fost, de fapt, cea mai slabă campanie de împăduriri din ultimul deceniu.

Lansare campanie o padure cat o taraFoto: Presidency.ro
  • "Am văzut câteva ştiri, nu am văzut reportajul respectiv. Am cerut o informare la Corpul meu de control intern şi vom vedea după aceea ce decizii vom lua, dar aţi văzut, de fiecare dată, chiar şi în baza unor astfel de reportaje, am trimis Corpul de control şi, ca de fiecare dată, concluziile le vom face publice, dar aştept întâi nota de informare de la Corpul de control", a spus Cîţu, joi, întrebat la finalul ședinței de guvern despre ancheta Recorder.

Reporterii Recorder au verificat în mai multe județe stadiul campaniei de împădurire ”O pădure cât o țară”, susținută de către președintele Klaus Iohannis și de către Guvern. Concluzia - "cea mai mare campanie de împăduriri din ultimii zece ani” a fost, de fapt, cea mai slabă campanie de împăduriri din ultimul deceniu.