Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au făcut, joi, nouă percheziții în București și județele Brașov, Constanța, Prahova și Bihor, la sex-shop-uri care vindeau o substanță interzisă.

Substante interzise vandute in sex-shopFoto: Politia Romana

Activitatea vizează sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăţi comerciale de tip SEX SHOP, care ar comercializa ilegal, către publicul larg, produse ce au conținut de substanțe toxice (nitrit izopropilic), spune Poliția Română.

Această substanță apare la vânzare, inclusiv online, la sex-shop-uri, sub numele de ”poppers”, cu pretextul că ar fi arome de cameră, în realitate sunt promovate ca fiind pentru relaxare musculară.

”Din cercetări a rezultat faptul că produsele ar fi comercializate în magazine tip SEX SHOP sau prin intermediul internetului, fiind etichetate ca produse de uz casnic, cum ar fi „odorizante de cameră”. Întrucât conțin substanțe toxice periculoase, este interzis ca aceste produse să fie vândute pentru consum uman”, spun polițiștii.

În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de produse sau substanțe toxice, iar după percheziții, vor fi conduse la audieri 10 persoane.