Hamas a tras cu rachete către Tel Aviv și Ierusalim în primele ore ale zilei de joi, iar Israelul a promis că va continua să lovească facțiunea islamistă din Gaza, în ciuda faptului că președintele american Joe Biden a spus că aceste confruntări dure, cele mai grave din ultimii ani, se vor termina curând, transmite Reuters.

Lovituri israeliene contra Hamas in GazaFoto: APAImages / Shutterstock Editorial / Profimedia

Salvele de dinaintea zorilor au declanșat sirenele de alarmă până și în Nahalal, aflat la 100 de kilometri de Gaza, mii de israelieni intrând în adăposturile antiaeriene. La ora redactării acestei știri nu existau informații despre posibile victime.

Imagini din Gaza arată că Israelul continuă loviturile aeriene contra Hamas:

Cel puțin 57 de oameni au fost uciși în Gaza de când violențele au escaladat, luni, potrivit ministerului sănătății din enclavă. Alți 7 oameni au fost uciși în Israel, potrivit autorităților medicale.

În condițiile în care marile puteri cer o dez-escaladare a conflictului ce începe să amintească de războiul din Gaza din 2014, Washingtonul intenționează să trimită un emisar, Hady Amr, pentru discuții cu israelienii și palestinienii.

”Mă aștept și sper că se va termina mai degrabă mai curând decât mai târziu, dar Israelul are dreptul să se apere”, a spus Biden miercuri, după ce a discutat cu Netanyahu. Biden nu a explicat de ce este atât de optimist.

Potrivit cabinetului lui Netanyahu, acesta i-a transmis președintelui SUA că Israelul va continua ”loviturile contra capabilităților militare ale Hamas și altor grupuri teroriste active în Fâșia Gaza”.

Miercuri, forțele israeliene au omorât un comandant Hamas și au bombardat mai multe clădiri, inclusiv un bloc-turn și o bancă, despre care spune că aveau legătură cu activitățile Hamas.

Ostilitățile dintre Israel și Hamas au escaladat miercuri, fiind ucise cel puțin 35 de persoane în fâșia Gaza și 5 în Israel, după cele mai dure tiruri aeriene din ultimii ani.

Referințe: