Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă București va fi convocat joi la prânz, dacă rata de infectare în Capitală se va menține sub 1,5 la mia de locuitori. Deschiderea restaurantelor, a cinematografelor, teatrelor la 50 la sută din capacitate, față de 30 la sută acum, și organizarea de concerte în aer liber, cu până la 300 de spectatori, se numără printre măsurile care ar putea fi decise joi. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat pentru HotNews.ro că noile măsuri ar putea fi aplicate de vineri dimineață.

Coronavirus in RomaniaFoto: Cristian Cristel / Xinhua News / Profimedia

Potrivit prefectului Capitalei, ședința Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă București va fi convocată joi, în jurul orei 12,00, pentru a fi decise măsurile de relaxare a unor restricții. Prefectul spune că nu a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru că ședința este condiționată de menținerea ratei de infectare sub 1,5 la mie și joi.

Întrebat dacă decizia privind revenirea tuturor elevilor la şcoală cu prezenţă fizică va fi luată în funcţie de rata de infectare pe sectoarele Capitalei, care este diferită, prefectul a precizat că o astfel de măsură va viza școlile din toate sectoarele, la momentul la care rata de infectare va ajunge la 1 la mia de locuitori.

Alin Stoica a declarat, miercuri seară, pentru HotNews.ro că noile măsuri ar urma să fie aplicate în București de vineri dimineață. Care sunt acestea:

  • deschiderea restaurantelor și a cafenelelor la 50 % din capacitate, față de 30% acum
  • deschiderea teatrelor, cinematografelor și sălilor de spectacol la 50 % din capacitate
  • deschiderea sălilor de jocuri de noroc la capacitate de 50%
  • permiterea spectacolelor de tip drive-in, cu 3 persoane în mașină, dacă nu sunt din aceeași familie
  • permiterea concertelor și spectacolelor în aer liber, cu până la 300 de spectatori.

Rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile în București a ajuns miercuri 1,42 la mia de locuitori, după ce cu o zi în urmă a fost 1,49, fiind pentru prima dată când a scăzut sub 1,5.