Rudele pacienţilor internaţi în Secţia ATI COVID-19 de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" pot afla zilnic informaţii despre starea de sănătate a acestora printr-un serviciu de call center implementat miercuri.

Spitalul Marius NastaFoto: marius-nasta.ro

Rudele şi aparţinătorii pacienților pot apela numerele 031.9472 şi 031.433.5231 dacă au nevoie să afle informaţii despre starea de sănătate a celor internaţi în secţia ATI COVID-19, numărul scurt fiind pus la dispoziţie de către DIGI. Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) menţionează că informaţiile vor fi transmise exclusiv persoanei desemnate în acest sens de către pacient la momentul internării şi aflată în fişa de observaţie a pacientului.

Conform STS, call center-ul va funcţiona 7 zile din 7, în intervalul orar 08,00 - 13,00 şi 14,00 - 20,00 şi va fi deservit de voluntari, studenţi ai Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. Aceştia vor fi ajutați de psihologi pentru relaţionarea cu aparţinătorii.

  • "Consider extrem de importantă comunicarea pe care trebuie să o avem atât cu pacienţii, cât şi cu aparţinătorii acestora, mai ales atunci când starea de sănătate a celor internaţi în spital este extrem de gravă.
  • Este absolut firesc să putem să oferim toate informaţiile în privinţa stării de sănătate a pacientului către persoana desemnată să ţină legătura cu spitalul. Din păcate, în anumite situaţii, dar şi în contextul actual, pandemic, în care volumul de muncă este foarte mare şi mulţi dintre noi, cei care facem parte din personalul medical, am ajuns aproape de epuizare, am observat o imposibilitate de a răspunde de fiecare dată prompt aparţinătorilor acestor pacienţi.
  • Astfel, am decis să înfiinţăm această linie telefonică de tip call center, pentru a veni cât mai aproape de rudele celor internaţi la Institutul Marius Nasta în stare gravă, în ATI COVID-19, şi să le oferim toate detaliile despre pacienţi", a declarat managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, conform unui comunicat de presă.

Programul este unul pilot.