Premierul Florin Cîţu şi mai mulţi miniştri au, miercuri, la Bruxelles, întrevederi cu oficialii europeni pentru negocierea proiectelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, potrivit news.ro.

Florin CituFoto: Guvernul Romaniei

Potrivit programului transmis de Guvern, de la ora locală 14.00, premierul Florin Cîţu are o întâlnire cu Adina Vălean, comisar european pentru transporturi. De altfel, premierul a anunţat că proiectele de infrastructură sunt prioritare în PNRR, urmărindu-se rezolvarea mai multor probleme. De la ora 16.00, Florin Cîţu se va întâlni cu Margrethe Vestager, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, iar de la ora 17.00, cu Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene. Planul trebuie depus până la finalul lunii.

Marţi seară, Florin Cîţu a avut o cină de lucru cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, la finalul căreia ambii au anunţat că discuţia a fost ”constructivă”.

”Progrese bune în ceea ce priveşte reformele”, a transmis Ursula Von Der Leyen, la finalul întrvederii.

Premierul Florin Cîţu a explicat, marţi, într-o conferinţă de presă, că merge la Bruxelles pentru a oferi asigurări partenerilor europeni că Guvernul este unul care va face reforme.

Şeful Executivului a adăugat că mesajul va fi unul clar şi anume că România are anumite priorităţi pe care le vrea încluse în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Proiectele care nu vor putea fi finanţate prin PNRR, vor fi finanţate prin fonduri europene, iar dacă nu e posibilă această variantă atunci vor fi finanţate din bugetul naţional, a mai spus prim-ministrul.