De la 1 iunie vor exista relaxări ale restricțiilor "pentru toți românii", indiferent de zona în care sunt, promite premierul Florin Cîţu. El mai susține că tot de la acea dată se va găsi o soluţie să reînceapă organizarea de nunți sau botezuri, în condiţiile în care, la nivel naţional, aproximativ 250.000 de astfel de evenimente au fost amânate din cauza pandemiei.

Coronavirus in RomaniaFoto: Bi Deleisiku / Xinhua News / Profimedia
  • "Ceea ce este important de înţeles pentru toţi românii: de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona unde sunt”, a spus marți Florin Cîţu, precizând că la acest moment sunt pe masă mai multe scenarii de ridicare a restricțiilor.

El a reamintit că 1 iunie - data până la care Guvernul susține că vor fi vaccinate 5 milioane de persoane - nu vor fi ridicate în totalitate restricțiile, a doua etapă de relaxare a unor măsuri urmând de la 1 august.

Cîţu a mai spus că se va găsi o soluţie pentru ca de la 1 iunie să reînceapă organizarea de nunţi şi botezuri, în condiţiile în care, la nivel naţional, circa 250.000 de astfel de evenimente au fost amânate din cauza pandemiei.

  • "Vom vedea cum vor arăta în final acest măsuri şi care vor fi ele. Este clar că de la 1 iunie vor exista mai multe măsuri care vor da înapoi unele măsuri luate anul trecut. Deja unele dintre măsuri deja le-am anunţat. Bineînţeles că ştiu problema cu evenimente private şi cu siguranţă vom găsi o soluţie să înceapă de la 1 iunie şi aceste evenimentele private. (...) Suntem flexibili la soluţii", a afirmat premierul Florin Cîţu.

Întrebat despre posibile avantaje de care s-ar putea bucura cei care se vaccinează, premierul a spus: "Opinia mea personală e că persoanele care s-au vaccinat ar trebui să aibă beneficii. Vom vedea cum vor arăta aceste măsuri”.