UPDATE Mesajul unei judecătoare din Timișoara către ministrul Justiției: "Plecaţi acasă, domnule Stelian Ion, pseudoministrul injustiţiei"

de Redactia     HotNews.ro
Marţi, 11 mai 2021, 12:18 Actualitate | Esenţial


judecatoarea Adriana Stoicescu
Foto: Facebook
Judecătoarea Adriana Stoicescu, fost preşedinte al Tribunalului Timiş, îi cere ministrului Justiţiei, Stelian Ion, să plece de la conducerea instituţiei. "Plecaţi acasă, domnule Stelian Ion, pseudoministrul injustiţiei! Judecătorii nu sunt preşul dumneavoastră!", a scris Stoicescu, pe pagina sa de Facebook.

"Cu riscul de a-mi petrece restul carierei de magistrat în cercetări disciplinare, cu riscul de a fi sancționată, îmi asum! Plecați acasă, dl Stelian Ion, pseudoministrul injustiției! Judecătorii nu sunt preșul dvs! Să va fie rușine, dar nu cred că știți ce înseamnă asta! Nimeni nu a amenințat public un președinte de curte. Și v-ați gândit că e timpul, nu? Aveți în sânge secretarul de partid care își cheamă “slugile” la raport, nu? Orice minut cu dvs în fruntea justiției este un pas spre dezastru! Plecați!", este mesajul postat pe Facebook de către judecătoarea Adriana Stoicescu.


Reacția acesteia vine în contextul în care ministrul Justiției i-a transmis președintelui Curții de Apel Timișoara, Mircea Crețu, că riscă amendă sau închisoare dacă emite acte administrative privind anumite drepturi salariale, scrie clujust.ro.
 • ”După cum vă informam prin nota de fundamentare nr. 2/23682/11.03.2021 prin care a fost stabilită repartizarea bugetului de stat pe anul 2021 al Ministerului Justiţiei către ordonatorii secundari şi tertiari directi, prin Legea bugetului de stat pe anul 2021, nr.15/ 2021 nu au fost asigurate fonduri pentru plata drepturilor salariale restante stabilite prin hotărări judecătoreşti, acte administrative, respectiv OUG nr.3/2019.
 • Emiterea unor acte administrative prin care se stabilesc drepturi salariale care exced prevederilor legale mai sus-mentionate, presupune angajarea unor cheltuieli peste limita creditelor de angajament aprobate prin buget, ori, potrivit abn.2 şi 3 ale art.4 din Legea nr.500/ 2002 privind finantele publice, cu modificările şi completărite ulterioare.
 • “(2) Sumele aprobate, la partea de cheltuieli, sub forma creditelor de angajament şi creditelor bugetare, in cadrul cărora se angajează, se ordonantează şi se efectuează plăti, reprezintă limite maxime care nu pot fi depăşite.
 • (3) Angajarea cheltuielilor din bugetele prevăzute la ort. 1 alin. (2) se face numai in limita creditelor de angajament şi in scopurile pentru care au fost aprobate.”
 • De asemenea, trebuie avute in vedere şi prevederile art.71 din Legea nr.500/ 2002 privind finantele publice, cu modificările şi completările ulterioare, care stabileşte că “Nerespectarea prevederilor art. 4 alin. (2) şi (3) constituie infractiune şi se pedepseşte cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”, se arată în adresa ministrului.
Adresa a fost făcută publică de Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial.

Președintele Curții de Apel Timișoara: Mi se pare flatant să fiu apărat de “opresiunea” ministrului Justiției, dar nu este cazul

Președintele Curții de Apel Timișoara, judecătorul Mircea Crețu, a transmis, pentru Impact Press, că le mulțumește tuturor celor care au sărit în apărarea să, însă îi asigură că nu există niciun conflict cu ministrul Justiției și nici nu se simte amenințat.
 • “Mie mi se pare flatant să fiu aparat de mai multe persoane față de <opresiunea> ministrului Justiției, care, în realitate, nu m-a avertizat, niciodată, și, cu atât mai puțin, m-ar fi amenințat.
 • Relația Curții de Apel Timișoara cu Ministerul Justiției, cu CSM, cu toate instituțiile din sistemul judiciar se bazează pe bună-credință și respect reciproc, pe folosirea dialogului sub formă de politețe instituțională.
 • În opinia mea, a menționa limitele de pedeapsă ale unei infracțiuni, nu înseamnă, nici pe departe, lansarea vreunei amenințări. Pretinsa amenințare a ministrului Justiției a fost anunțată tendențios și cu rea-credință de un grefier al Tribunalului Timiș, care este lider de sindicat. Și-a motivat eșecul majorării salariilor grefierilor cu 45 la sută, cum a cerut la protestul din iarnă, însă ar fi trebuit să știe că o asemenea majorare este ilegală, în condițiile în care Legea 153/2017 privind salarizarea unitară, la articolul 45, prevede posibilitatea acordării unui spor maxim de 30 la sută”, a spus judecătorul Mircea Crețu.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8456 vizualizari

 • +38 (38 voturi)    
  I-auzi (Marţi, 11 mai 2021, 12:21)

  Maspp [utilizator]

  Deci daca unui judecator i se cere sa respecte lege este abuz.
  • +9 (9 voturi)    
   :-) (Marţi, 11 mai 2021, 13:31)

   Soljenitin [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

   Ca sa stim cine este tov. jude'

   https://timisoaraexpress.ro/zeita-decazuta-a-justitiei-cine-si-unde-sunt-viermii-viperele-si-hienele-din-justitie/
 • +29 (31 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 11 mai 2021, 12:26)

  [anonim]

 • +24 (26 voturi)    
  aoleo.. (Marţi, 11 mai 2021, 12:26)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ... alta la menopauza care s-a gasit sa faca justitie pe facebook pentru un like?
 • +32 (32 voturi)    
  independenta justitiei (Marţi, 11 mai 2021, 12:28)

  mmmircea [utilizator]

  adica sa-i lasam sa-si faca de cap. Nu sunt singurii care-si fac de cap, cea mai mare parte a bugetului ministerului sanatatii merge, ati ghicit la salarii. Alti bugetari de lux, pe langa pensionatii la 40 de ani. Pentru restul populatiei insa...ghinion. Munciti, contribuiti 46-47% din salariu lunar, sa fie ciolanul pe care se bat Stelica cu duamna de la Timis cat mai mare.
  • +7 (9 voturi)    
   Hehe , ar fi bine (Marţi, 11 mai 2021, 13:17)

   gamma [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   Dar din ce iti ramane platesti TVA , vama si accize la mai tot ce cumperi . Zi mai degraba 70% .
 • +28 (28 voturi)    
  ... (Marţi, 11 mai 2021, 12:30)

  tirolez [utilizator]

  Pacat ca nu e asa revoltata si de colegii ei care elibereaza pedofili, criminali si alti abuzatori pe motiv ca nu reprezinta o amenintare. Eventual trimisi sa-si ispaseasca pedeapsa in gradinite si scoli.
 • +29 (29 voturi)    
  iar salarii? (Marţi, 11 mai 2021, 12:36)

  andimi [utilizator]

  vai da ce grijulii sunt judecatorii cand vine vorba de salariile lor babane! Da de aplicat justitia mai repede si cum trebuie, de asta nu au grija! Deja ei traiesc in alta lumea, fata de noi, fraierii, sunt rupti de realitate. Le-a atras ministrul atentia sa nu dea bani ilegal si au sarit in sus! Uite de asta nu se va face reforma ever in justitie, pentru ca magistratii se uita doar dupa intereselor lor, nu ale cetatenilor! La fel in sanatate, administratie, invatamant! Tara e condamnata!
 • +24 (24 voturi)    
  Mă întreb și eu... (Marţi, 11 mai 2021, 12:45)

  BEDE [utilizator]

  Era oare mai bine cu Tudorel Toader?
  Cât este dorința de a avea o justiție independentă și cât este goana după avantaje personale, slarii mari și pensii babane cât mai curând?
  Nu pot fi sigur. Nici de cinstea judecătoarei, nici de cea a ministrului.
 • +17 (17 voturi)    
  Adriana Stoicescu..... (Marţi, 11 mai 2021, 12:49)

  florin4u [utilizator]

  Sper sa fii sanctionata!!!Aveti salarii de mii de euro dar tot nu va ajung banii !Sporuri peste sporuri..!!! ca deh...voi faceti legea!!!
 • +12 (12 voturi)    
  Ar trebui sa va asumati si dvs... (Marţi, 11 mai 2021, 13:50)

  Olyx [utilizator]

  stimata doamna, ESECUL actului de justitie din Romania al ultimilor ani. Ati beneficiat de salarii CU MULT PESTE PRAGUL de sus al unui roman "mediu", ati avut si aveti inamovibilitate, de multe ori v-ati aprobat legi speciale privind salarizarea si care a fost urmarea ? A fost sistemul mai bun, a performat ? Pai, daca o "fabrica" inghite bani cu nemiluita si are productivitate ZERO acesta va da faliment. In sistemul de Justitie ( ca si in Sanatate de ex.) s-au alocat sume imense insa rezultatele nu au venit, nu se vad...Mizati pe ideea ca Justitia/Sanatatea nu vor "falimenta" ? Pai, de ca plateasca Romaia despagubiri la CEDO din bani publici de zeci si sute de milioane de euro si niciun judecator /procuror sa nu raspunda pentru asta ? Va simtiti amenintati daca cineva nu va aproba noile revendicari salariale ? V-ati pus insa problema daca oamenii din sistem le merita ? Sau, acestea li se cuvin pentru ca dvs aveti "painea si cutitul" ?...
 • +11 (11 voturi)    
  justitia infoiata in timpul liber (Marţi, 11 mai 2021, 13:54)

  plain vanilla [utilizator]

  daca asa e judecata domniei sale pe problemele pe care le vede tot poporul (cu placerea afuriseniei, iute la manie si cam lipsita de echilibru), oare cum o fi atunci cand doamna are de rezolvat dosarele unde e decidentul suprem si inamovibil?
  nu ii spune nimeni ca se face de ras iesind la ciorovaiala in piata publica in calitate de magistrat?
  prestigiul profesiei cine il apara de judecatorii scandalagii?
 • +11 (11 voturi)    
  pentru cei care nu stiu (Marţi, 11 mai 2021, 14:03)

  Alynna [utilizator]

  citez dintr-un articol aparut in presa locala Timisoara expres in iulie 2019:

  Daca pana atunci era perceputa ca un magistrat decis sa lupte cu coruptia, dintr-o data pozitionarile sale s-au orientat catre sustinerea regimului corupt si a deciziilor acestuia de supunere a justitiei independente.
  In 2016, DNA Timis deschide un dosar de urmarire pe numele unui politist de frontiera foarte influent, delegat la DIICOT sa desfasoare acte de urmarire penala.
  Suspiciunea era de coruptie, mita si trafic de influenta in vederea influentarii unor procurori si judecatori spre a da solutionari pozitive in dosarele unor urmariti penali.
  Numele politistului este Nicu Fiat Mihaitoaia si, intamplator sau nu, la vremea aceea, iubitul doamnei judecator Adriana Stoicescu.
  DNA solicita si primeste mandat de la un judecator de la Tribunalul Timis sa intercepteze convorbirile telefonice ale suspectului, in baza unui dosar consistent.
  Interceptarile telefonice au relevat relatia sentimentala dintre doamna judecator si politist prin nenumaratele discutii dintre cei doi, dar nu si dovezi din care sa reiese o eventuala conexiune infractionala.
  Dosarul si-a urmat drumul si in urma unor marturii ale altor amante ale suspectului, acesta a fost prins in flagrant luand mita.
  A fost arestat si apoi judecat, mai intai in prima instanta la Timisoara si apoi la Curtea de Apel din Alba Iulia.
  De-a lungul procesului de la Timisoara, spun sursele, au existat presiuni mari la adresa judecatoarei care a judecat cazul.
  Din acest motiv, dosarul a fost mutat la Alba Iulia, unde instanta, in urma a numai putin de trei amanari, a dat verdictul de condamnare la 6 ani inchisoare cu executare inculpatului Nicu Fiat Mihaitoaia.
  Iubitul doamnei judecator Adriana Stoicescu, insa, s-a sustras pedepsei si a fugit, fiind acum, alaturi de alti fugari ai tarii, dat in urmarire internationala.

  https://timisoaraexpress.ro/zeita-decazuta-a-justitiei-cine-si-unde-sunt-viermii-viperele-si-hienele-din-justitie/
 • +9 (9 voturi)    
  suferinta (Marţi, 11 mai 2021, 14:10)

  Ilidia [utilizator]

  Tovarasa sufere, nu mai este "presedinta" si de atunci "da-i si lupta"....Nu-i place in magistratura, valea, sa se angajeze jurist la o firma privata...
 • -2 (2 voturi)    
  din ciclul : ce a fost primul oul sau gaina (Marţi, 11 mai 2021, 17:42)

  corbul109 [utilizator]

  Ce inteleg din adresa:
  1. exista hotarari judecatoresti , acte adminitrative si o OUG din 2019 care asigura anumite drepturi salariale. Nu stiu daca sunt morale sau nu, cert e ca exista si legal ar trebui platite.
  2. guvernul, cu avizul ministrului justitiei, decide sa le ignore si sa nu le prinda in buget...Pentru ca asa vrea el.
  3. pentru ca nu sunt in buget ele nu pot fi platite, desi pentru unele sume exista hotariri judecatoresti definitive.
  4. daca nu se platesc nu e ok pentru ca nu se aplica decizii judecatoresti, daca se platesc e infractiune

  LOL : poate ne explica cineva cum iesim din labirint :)?

  2LOL : daca e asa simplu sa ignoram obligatiile de plata, as putea si eu sa nu includ impozitele si taxele in bugetul personal si sa-i trimit o adresa PM pentru a-l anunta ca nu le platesc ptr ca nu sunt in buget?
 • +2 (2 voturi)    
  nesimtire (Marţi, 11 mai 2021, 22:17)

  cnr [utilizator]

  Pentru toti salariatii, dreturile salariale sunt o consecinta a negocierii cu angajatorul, in limita unui buget sustenabil. Judecatorii vor sa-si stabileasca singuri salariile, practica ese abuziva, aberanta si lipsita de etica, asa cum este si plata unor pensii disproportionate in raport cu contribuitia la fondul de pensii. Evident ca munca jdecatorillor este foarte utila sociectatii, magistratii trebuie sa aiba salarii decente dar raportate la posibilitatile societatii.
  Sunt convins ca cei mai multi magistrati sunt oameni de inalta calitate morala, dar cei cativa foarte vocali si lacomi provoaca scarba... Ce sunt ei, hoti cu legea in mana?!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by