Limitatorul de înălţime al unui pod din localitatea Tarcău din județul Neamț a căzut marți peste un microbuz. În urma accidentului, două persoane au murit, iar alte trei au fost rănite.

accident in neamtFoto: ISU Neamt

UPDATE Potrivit Poliției Județene Neamț, limitatorul de înălţime a căzut peste un microbuz după ce a fost lovit de un utilaj transportat de un TIR.

  • "Din cercetările preliminare efectuate de poliţişti a reieşit că în timp ce un bărbat de 40 de ani, din localitatea Brusturi, conducea un ansamblul de vehicule pe DN 15, din direcţia Bicaz – Piatra Neamţ, nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului rutier de limitare a înălţimii, moment în care cu un utilaj pe care îl transporta ar fi acroşat o bârnă metalică, care în urma coliziunii s-ar fi desprins şi ar fi căzut peste un microbuz de transport persoane care se deplasa din sensul opus", a transmis Poliţia Judeţeană Neamţ, conform News.ro.

În urma accidentului, au murit şoferul microbuzului, în vârstă de 41 de ani, şi un pasager de 47 de ani. Au fost răniți alţi trei pasageri - o femeie de 76 de ani şi doi bărbaţi de 74, respectiv 55 de ani. Una dintre victime a fost scoasă din microbuz de către participanţii la trafic, până la sosirea forţelor de intervenţie.

Șoferul TIR-ului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii fac cercetăripentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

....................................

Accidentul a avut loc pe DN 15, în comuna Tarcău, iar, din primele informații, un TIR ar fi agățat limitatorul de viteză de la un pod de cale ferată, iar bucăți din acesta ar fi căzut peste un microbuz transport persoane, potrivit Stiri de Neamț.

"Din primele informaţii, limitatorul de înălţime de la pod a căzut pe un microbuz", a transmis ISU Neamţ, conform News.ro.

Potrivit sursei citate, două persoane sunt decedate, o persoană conştientă a fost preluată de ambulanță, iar o altă persoană este inconştientă şi se fac manevre de resuscitare. De asemenea, echipajele de intervenţie lucrează pentru descarcerarea celor două persoane decedate.