Premierul Florin Cîțu a discutat, luni, cu președintele Poloniei Andrzej Duda, despre organizarea, la Varșovia, în cursul acestei toamne, a celei de-a treia ședințe comune de guvern româno-polone. Cu această ocazie va fi agreat un Plan de acțiune actualizat, pentru intervalul 2021-2025, pentru implementarea Parteneriatului Strategic dintre țările noastre, a anunțat Florin Cîțu.

Andrzej Duda, la BucurestiFoto: Presidency.ro

Cooperarea în domeniul economic – atât din perspectiva schimburilor comerciale româno-polone, cât și a stimulării investițiilor reciproce în fiecare dintre cele două țări – și cea pe dimensiunea energetică vor reprezenta, alături de continuarea colaborării strânse în planul militar și de securitate, priorități ale agendei bilaterale, informează premierul Florin Cîțu.

Acesta a mai spus că a realizat, de asemenea, împreună cu Președintele Andrzej Duda, un schimb de opinii referitoare la campaniile interne de vaccinare a populației din România, respectiv, Polonia, precum și cu privire la efectele benefice ale derulării cu succes a acestora asupra economiilor celor două state.

Florin Cîțu a reamintit că a găzduit un dejun de lucru în onoarea lui Andrzej Duda, aflat în vizită oficială în România, la invitația președintelui României, Klaus Iohannis.