Cei doi călugări răniţi în urma exploziei produse joi la mănăstirea de lângă localitatea Tichileşti, judeţul Constanţa au fost transportaţi, sâmbătă, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române la Frankfurt. Cei doi sunt în stare gravă, fiind intubaţi, transmite News.ro.

Avion Spartan romanescFoto: MApN

Potrivit Ministerului Apărării, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, desfăşoară o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Constanţa - Frankfurt pe Main pentru transportul, în regim de urgenţă, a doi pacienţi aflaţi în stare gravă. Echipa medicală este formată din specialişti ai SMURD Bucureşti şi ai Ministerului Apărării Naţionale. Aeronava a decolat de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu în jurul orei 8.00.

Cei doi călugări răniţi în urma exploziei de la Mănăstirea "Sfântul Gheorghe" de lângă Tichileşti erau internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa, fiind intubaţi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, sâmbătă, în jurul orei 5.00, un echipaj SMURD C şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean i-au transportat pe cei doi către aeroportul Mihail Kogălniceanu, unde au fost preluaţi de aeronavă.

Explozia s-a produs, joi seara, la o butelie dintr-o anexă a Mănăstirii Sfântu Gheorghe de lângă localitatea Tichileşti. Au fost răniţi doi bărbaţi, unul de 45 de ani şi altul de 50 de ani.