Peste 200 de tone de deşeuri - amestec de metal şi hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii şi bucăţi de azbest - au fost descoperite vineri în Portul Constanţa şi în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, mărfurile fiind returnate către ţările de unde proveneau.

DeseuriFoto: Politia de Frontiera

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, vineri au fost descoperite zece containere sosite din Germania pentru o firmă din judeţul Prahova cu activităţi de import în România.

Conform sursei citate, containerele erau încărcate cu aproximativ 200 de tone de deșeuri - amestec de metal şi hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii şi bucăţi de azbest. Astfel, comisarii Gărzii de Mediu Constanţa nu au permis importul pe teritoriul României, iar marfa va fi returnată.

De asemenea, poliţiştii de frontieră de la Giurgiu au descoperit peste 17 tone de deşeuri într-un automarfar şi un autoturism. Şoferii erau doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 40, respectiv 47 de ani şi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din diferite materiale.

În urma verificărilor s-a constatat că într-unul din mijloacele de transport se afla cantitatea de 16.764 de kilograme deşeuri din materiale plastic, iar în celălalt se aflau 500 de kilograme deşeuri de catalizatori sfărâmaţi şi cauciucuri uzate, depozitate în saci din material plastic. Anchetatorii au stabilit că primul transport avea ca destinaţie o societate comercială din Germania, cel de-al doilea urmând să fie descărcat în Olanda. “Pentru întreaga încărcătură transportată, şoferii celor două autovehicule au prezentat documentaţii de notificare pentru circulaţia transfrontalieră care nu erau complete”, a menţionat sursa citată. Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României a celor două vehicule.