Procurorii DIICOT au ridicat cinci mașini de lux în valoare de aproximativ 840.000 de euro în urma unor percheziții vizând un român implicat într-o grupare suspectată de clonarea de carduri bancare, care acționa în Miami.

DIICOTFoto: Agerpres

Potrivit DIICOT, au fost făcute 8 percheziții la locuințele unei persoane suspectate de spălare de bani.

Anchetatorii spun că, în octombrie 2020 , autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii au trimis în judecată membrii unei grupări din care făcea parte și un cetățean român, grupare specializată în infracțiuni informatice, respectiv operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Din cercetările autorităților judiciare din SUA s-a stabilit că, în perioada martie 2019 – iunie 2020, cetățeanul român împreună cu ceilalți membri ai grupării au desfășurat activități de montare de dispozitive de skimming la ATM-uri din Miami Beach, extragerea datelor aferente cardurilor bancare, falsificarea instrumentelor de plată și retragerea frauduloasă a sumelor de bani din conturile persoanelor vătămate. O parte din sumele de bani astfel obținute au fost transferate de către român în țară.

Conform procurorilor, bărbatul a ascuns proveniența acestor sume de bani, prin încredințarea acestora către diferite persoane, iar ulterior a cumpărat prin interpuși diverse bunuri, între care 5 autoturisme de lux. În urma perchezițiilor, au fost ridicate cele 5 mașini, cu o valoare de aproximativ 840.000 de euro, care vor fi predate Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

La sediul DIICOT vor fi duse la audieri 15 persoane.