Site-ul Consiliului Judeţean Cluj a fost, joi, ţinta unui atac cibernetic, specialiştii instituţiei lucrând pentru recuperarea datelor. Instituţia precizează că nu au fost afectate date cu caracter personal, relatează News.ro.

Atac ciberneticFoto: Karaevgen, Dreamstime.com

„Site-ul Consiliului Judeţean Cluj a fost, în cursul zilei de joi, 6 mai 2021, victima unui atac cibernetic. Practic, a fost atacat serverul care găzduieşte site-ul Consiliului Judeţean. Specialiştii instituţiei au identificat vulnerabilitatea şi au acţionat în vederea remedierii situaţiei. În momentul de faţă se desfăşoară procesul de recuperare a datelor, existând o copie de rezervă a site-ului. Acesta a redevenit, de altfel, funcţional, în prezent intervenindu-se pentru optimizarea funcţionării”, a transmis, joi, Consiliul Judeţean Cluj.

Sursa citată a precizat că toate datele postate pe site-ul Consiliului Judeţean Cluj au un caracter public, nepunându-se în niciun fel problema punerii în pericol a unor date cu caracter personal.

„Site-ul Consiliului Judeţean nu gestionează niciun fel de date cu caracter personal. Pentru un plus de siguranţă, începând chiar din cursul acestei zile, site-ul Consiliului Judeţean Cluj va fi găzduit pe un alt server, cu condiţii de siguranţă net superioare. Fiind vorba despre o infracţiune, Consiliul Judeţean va sesiza instituţiile abilitate”, au mai transmis oficialii.