România va depăși joi pragul de 100.000 de persoane vaccinate pe zi, iar acest ritm va fi menținut sau chiar crescut, dacă va fi nevoie, a afirmat joi președintele Klaus Iohannis. El a spus că țara noastră "stă extraordinar de bine" în privința campaniei de vaccinare și a făcut un nou apel la populație să meargă să se vaccineze, arătând că din acest sfârșit de săptămână oamenii se vor putea vaccina oriunde, fără să mai fie nevoie de programare.

vaccinarea in RomaniaFoto: Comitetul de coordonare vaccinare Covid
  • "Noi stăm, în România, extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare. În altă parte, lucrurile sunt încă în organizare și nu cred că sunt multe locuri unde cetățenii să se poată duce la vaccinare fără programare", a declarat Iohannis joi, la Constanța, unde a vizitat centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență.

El a mai spus că sunt planificate noi măsuri pentru facilitarea vaccinării, precum program non-stop la unele centre de vaccinare și maratoane.

Iohannis a mai afirmat că România va depăși joi pragul de 100.000 de persoane vaccinate pe zi, iar acest ritm va fi menținut sau chiar crescut, dacă va fi nevoie.

  • "Este evident că cifrele pe care le primim zilnic sunt pe zi ce trece mai bune - avem mai puține persoane infectate, mai puține persoane la ATI, mai puține decese, însă nu vreau să ne amăgim singuri, pandemia nu a dispărut, virusul există în societate. Este foarte clar că până avem un număr foarte mare de persoane vaccinate trebuie să respectăm restricțiile. Haideți să ne vaccinam ca să revenim la normalitatea noastră", a adăugat șeful statului.