​Acuzat că a ucis cel mai mare urs din România, Emanuel von und zu Liechtenstein spune că nu vrea să se implice în nicio discuție pe această temă, potrivit declarației acordate ziarului Blick.

Emanuel LiechtensteinFoto: Captura video

Emanuel von und zu Liechtenstein este rezident în Riegersburg, localitate situată în regiunea austriacă Stiria, potrivit Mediafax. „Nu sunt austriac, ci cetăţean din Liechtenstein. Există o monarhie acolo de 300 de ani. În calitate de membru al casei de guvernământ, mi se permite să port acest titlu şi este menţionat în toate documentele mele”, a declarat el într-un interviu penru soj.at

Castelul în care acesta apare în mai multe poze aparţine familiei sale din 1822, atunci când strămoşii săi au preluat mai multe întreprinderi agricole şi forestiere din această zonă. El declara în interviu că păstrează legătura cu Prinţul Hans-Adam II, actualul monarh al Liechtenstein-ului.

Emanuel Liechtenstein este medic și are trei copii.

Cel mai mare urs brun din România - Arthur - a fost împușcat într-o arie naturală protejată din județul Covasna, de către prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein, vânător de trofee, semnalează organizațiile Agent Green și VGT (Austria). Şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, spune că a fost declanşată o anchetă şi că, probabil, instituţia se va îndrepta către alte organe de cercetare.

El afirmă că există suspiciuni de braconaj în acest caz. Conform unui comunicat de presă transmis miercuri de către cele două organizații, prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, rezident în Riegersburg, localitate situată în regiunea austriacă Stiria, și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna.

Cele două organizații spun că, în realitate, prințul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților. Ursul Arthur a fost observat vreme de mai mulți ani de rangerul Agent Green din zona respectivă și era recunoscut ca fiind un exemplar sălbatic și neobișnuit cu prezența omului și sursele de hrană oferite de acesta. Habitatul său era aria protejată Natura 2000 Oituz-Ojdula ROSCI0130.