Premierul Florin Cîțu susține că nu "toate informațiile din spațiul public sunt corecte" în ceea ce privește împușcarea ursului Arthur. Premierul afirmă că Arthur nu era cel mai mare urs brun din România, concluzie la care a ajuns după ce a discutat cu ministrul mediului.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am avut o discuție cu domnul ministru, înțeleg că există o anchetă, vom vedea care sunt rezultatele. Se pare că nu toate informațiile din spațiul public sunt corecte. Se pare că nu este cel mai mare urs, vom vedea care sunt concluziile anchetei", a declarat, miercuri, Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

Cel mai mare urs brun din România - Arthur - a fost împușcat într-o arie naturală protejată din județul Covasna, de către prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein, vânător de trofee, semnalează organizațiile Agent Green și VGT (Austria). Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, spune că a fost declanșată o anchetă și că, probabil, instituția se va îndrepta către alte organe de cercetare. El afirmă că există suspiciuni de braconaj în acest caz.